فهرست عناوین
بهترین لنز برای عکاسی پرتره

- نویسنده: mahta cheraghi
- تاریخ انتشار:
فهرست عناوین
بهترین لنز برای عکاسی پرتره کدام است؟ این سوالی است که بیشتر عکاسان تازهکار میپرسند و جواب دقیقی ندارد.
لنزهای مختلف، عکسهای متفاوتی ثبت میکنند و نمیتوان یک لنز ثابت را بهعنوان بهترین لنز برای عکاسی پرتره معرفی کرد. اما بعضی از لنزها به خاطر ویژگیهایی که دارند، برای عکاسی پرتره مناسبتر هستند.
در ادامه پاسخ این سوال را بررسی میکنیم.
بهترین لنز برای عکاسی پرتره؛ نکاتی که باید در نظر بگیرید
قبل از اینکه چند لنز خوب برای عکاسی پرتره معرفی کنیم، بد نیست در مورد جزییات فنی که برای انتخاب بهترین لنز نیاز دارید، اطلاع بیشتری کسب کنید.
در عکاسی لنزها به دو دستهی اصلی تقسیم میشوند:
- زوم
- پرایم
لنزهای زوم دارای فاصله کانونی متغیر هستند که باعث میشود لنزهایی همهکاره باشند و در سبکهای مختلف عکاسی مورد استفاده قرار بگیرند. با لنزهای زوم میتوانید انواع عکسها را بدون تغییر لنز ثبت کنید.
احتمالا از ظاهر بزرگ و گاهی بزرگ و کوچک شونده این لنزها به راحتی قابل تشخیص هستند.
لنزهای پرایم دارای حداکثر دیافراگم بزرگ هستند و برای بسیاری از عکاسان پرتره بهترین انتخاباند اما فاصله کانونی ثابتی دارند.
این لنزها معمولا شفافیت و وضوح بسیار زیادی دارند ولی انعطافپذیر نیستند. لنزهای پرایم معمولا کوچکتر و سبکتر هستند. اگر حجم و ابعاد یک لنز برای شما اهمیت دارد، قطعا لنز پرایم انتخاب بهتری است.
بسیاری از عکاسان حرفهای سبک پرتره، لنزهای پرایم را ترجیح میهند زیرا حداکثر دیافراگم سریعتری برای پسزمینههای زیبای خارج از فوکوس دارند. اگر این تاری پسزمینه برای شما مهم است، به دنبال لنزی باشید که بتواند با دیافراگم بازتر مانند f/2.8، f/1.8 یا حتی f/1.2 عکاسی کند. دیافراگم بزرگتر به تصاویر شما عمق میدان کمتری میدهد و عملکرد بهتری در نور کم دارد.
یکی از اولین چیزهایی که باید در مورد آن تصمیم بگیرید این است که چه فاصله کانونی برای نیازهای شما مناسب است. بهترین فاصله کانونی برای عکاسی پرتره به عوامل متعددی بستگی دارد؛ ازجمله فضایی که در آن عکاسی میکنید، تعداد افرادی که در کادر قرار میگیرند، اینکه چه مقدار از محیط را در کادر قرار میدهید و چقدر میخواهید به سوژههای خود نزدیک باشید.
فاصله کانونی از ۳۵ تا ۲۰۰ میلیمتر برای عکاسی پرتره، بسته به موضوع، سبک و ترجیحات عکاس، رایج است.
اکثر عکاسان پرتره معمولا از فواصل کانونی ۵۰ تا ۸۵ میلیمتر استفاده میکنند. اگر مطمئن نیستید که به چه لنزی نیاز دارید، لنز زوم برای یادگیری و شروع، عالی است.
بهترین نمونه لنزها برای عکاسی پرتره از برندهای مختلف
برای اینکه راحتتر انتخاب کنید، چند نمونه لنز از برندهای مختلف را معرفی میکنیم که محبوبترین لنزها برای عکاسی پرتره هستند.
لنزهای نیکون
۱. لنز Nikon 50mm f/1.8G
لنز Nikon 50mm f/1.8G بهترین لنز پرتره برای کسانی است که میخواهند بدون هزینهی زیاد، عکاسی پرتره را شروع کنند. این لنز شارپ، فوکوس سریعی دارد و فاصلهی کانونی ۵۰ میلیمتری آن برای تصاویر چهره، تصاویر میانتنه و حتی عکسهای گروهی مناسب است.
دیافراگم بزرگ f/1.8 پسزمینههای شلوغ را به بوکههای نرم تبدیل میکند و در شرایط کمنور نیز عالی عمل میکند. لنزهای ارزانقیمت و مشابه را میتوانید از برندهای دیگر هم پیدا کنید.
مزایا:
- ارزان؛ خوشقیمت نسبت به عملکرد عالی
- ساختار باکیفیت
- بسیار شارپ
- گزینهی عالی برای ارتقاء برای عکاسان جدید که میخواهند پرترههای بهتری نسبت به لنز کیت ثبت کنند
معایب:
- حلقه فوکوس کمی بیکیفیت و سفت به نظر میرسد
۲. لنز Nikon 50mm 1.8d
لنز Nikon 50mm 1.8d برای کسانی مناسب است که دوربین آنها موتور فوکوس خودکار داخلی دارد. دیافراگم این لنز جذابترین ویژگی آن است و حداکثر مقدار دیافراگم آن f/1.8 است. با استفاده از لنز با چنین فاصلهی کانونی هنگام فوکوس در فاصله نزدیک، بهراحتی میتوانید افکت بوکه را در تصاویر خود ایجاد کنید.
این لنز بسیار سبک و کوچک است و بهراحتی میتوانید همهجا با خودتان ببرید. لنز Nikon 50 1.8d یکی از ارزانترین لنزهای با دیافراگم ثابت از محصولات نیکون است. این لنز یک حلقهی دیافراگم دستی دارد. در مجموع اگر دوست دارید با هزینهی کم، لنز خوبی برای عکاسی پرتره داشته باشید، این لنز انتخاب خوبی برای شروع است.
مزایا
- وضوح بالای تصویر
- قیمت بسیار مناسب
معایب
- سروصدای لنز موقع فوکوس اتوماتیک که تاثیر منفی هنگام فیلمبرداری دارد
- نداشتن موتور فوکوس داخلی
۳. لنز Nikon AF-S 70-200mm f/2.8E FL ED VR
این لنز سالهاست که یکی از محبوبترین لنزها برای عکاسی پرتره است. فرقی نمیکند که با چه دیافراگمی عکاسی کنید، نتیجهی کار تصویری کاملا شارپ است. این لنز برای استفادهی روزمره در طولانیمدت طراحی شده و بسیار مقاوم و باکیفیت است. یک دکمهی قابل برنامهریزی هم دارد که با توجه به نیاز خود میتوانید کارکرد آن را تغییر دهید.
با این لنز میتوانید انواع پرترهها از پرترهی صورت گرفته تا پرترههای تمامقد و حتی گروهی را ثبت کنید. در عکسهای گروهی تمام سوژهها در فوکوس قرار میگیرند و یک پسزمینهی تار و زیبا خواهید داشت. دیافراگم عریض f/2.8 تقریباً در هر شرایطی، نور کافی را برای سرعتهای شاتر بالا، وارد دوربین میکند و اکثر این لنزها (از جمله این مدل نیکون) دارای تثبیتکنندهی تصویر داخلی هستند.
مزایا:
- کیفیت تصویر شگفتانگیز، حتی در حالت عریض و با f/2.8
- مناسب برای پرتره و عکاسی ورزشی، اکشن و حیاتوحش
معایب:
- قیمت بالا که برای عکاسان مبتدی مناسب نیست
- وزن و حجم زیاد که برای طولانیمدت میتواند خستهکننده باشد
لنزهای کنون
۴. لنز Canon EF 85mm f/1.4L IS USM
لنز Canon EF 85mm f/1.4L IS USM به خاطر شارپنس فوقالعاده و همهکاره بودن، یکی از لنزهای محبوب برای عکاسان است. فاصلهی کانونی ۸۵ میلیمتری آن برای عکسهای پرتره از صورت و نیمتنه مناسب است و برای پرتره کامل بدن و حتی عکسهای گروهی هم میتوانید روی آن حساب کنید.
این لنز، سبک است و اندازهی قابلقبولی دارد و بهاندازهای باکیفیت ساخته شده که در برابر سقوط و افتادن، مقاومت خوبی دارد. یکی از مهمترین مزایای این لنز، قابلیت تثبیت کننده تصویر (IS) است که در آن گنجانده شده و برای مواقعی مناسب است که با سرعت پایین شاتر کار میکنید.
دیافراگم f/1.4 میتواند مقدار زیادی نور وارد دوربین کند و به شما این امکان را میدهد از سرعت شاتر بالا در نور کم استفاده کنید. با این لنز میتوانید به راحتی با سرعت 1/30 ثانیه عکاسی کنید و تصاویر واضح بگیرید (با فرض اینکه سوژههای شما کاملاً ثابت باشند).
مزایا:
- کیفیت تصویر فوقالعاده
- دیافراگم فوق عریض که به شما امکان میدهد در شرایط کم نور عکس بگیرید و برای اهداف مختلف از این لنز استفاده کنید
- تثبیتکننده تصویر داخلی به شما امکان میدهد از سرعت شاتر کندتر استفاده کنید
- عایق خوب در برابر رطوبت
معایب:
- گران بودن در مقایسه با همتایان f/1.8 خود، که تصاویر عالی را با هزینه بسیار پایینتری تولید میکنند
۵. لنز Canon EF 50mm f/1.2L USM
این لنز در سال ۲۰۰۷ معرفی شد و از آن زمان تا به حال همواره یکی از بهترین لنزها برای عکاسی پرتره بوده است و این محبوبیت بیدلیل نیست. این لنز بازترین دیافراگم را در بین لنزهای موجود در این فهرست دارد، یعنی میتوانید از آن در موقعیتهای بسیار چالشبرانگیز با نور بسیار کم استفاده کنید.
علاوهبراین، اگر عمق میدان بسیار کم را ترجیح میدهید، این لنز انتخاب خوبی است. این لنز آببندی مناسبی دارد و موقع استفاده از آن لازم نیست نگران رطوبت یا گردوغبار باشید. فوکوس خودکار این لنز، سریع و قابل اعتماد است. تصاویر ثبتشده با این لنز واضح هستند. محو شدن پسزمینه با کمک این لنز، پرترهای زیبا تحویل شما میدهد و لنز به اندازهای کوچک و سبک است که میتوانید آن را راحت همهجا ببرید.
کنون لنز مشابه 50mm f/1.4 هم برای دوربینهای بدون آینه دارد ولی قیمت آن بیشتر است.
مزایا:
- کوچک و سبک بودن و حملونقل راحت در کیف دوربین
- مناسب برای عکسهای معمولی روزمره علاوه بر پرترههای رسمی
- دیافراگم بسیار عریض f/1.2 که به شما امکان میدهد در شرایط کم نور عکس بگیرید و از سرعت شاتر بسیار بالا استفاده کنید.
- وضوح فوقالعاده و کیفیت کلی تصویر، بهویژه در مقایسه با لنزهای ۵۰ میلیمتری ارزانتر
معایب:
- قیمت بالا
۶. لنز Canon RF 28-70mm f/2L USM
برخی عکاسان پرتره میدان دید وسیعتر را ترجیح میدهند و بعضی از آنها لنزهایی را دوست دارند که کمی باریکتر باشد. این لنز میتواند هر دو دسته را راضی کند. این لنز که برای دوربینهای بدون آینه RF Canon ساخته شده است، به لطف دیافراگم f/2 به جای دیافراگم f/2.8 که برای لنزهای زوم مشابه معمول است، بسیاری از همتایان خود را پشت سر میگذارد.
این لنز در تمام فواصل کانونی بسیار واضح است، فوکوس خودکار سریع و قابلاعتماد دارد، و حتی دارای یک حلقه کنترل است که میتواند برای تغییر تنظیمات مانند دیافراگم و ISO سفارشی شود. اگر با دوربینهای بدون آینه کانن عکاسی میکنید، مانند دوربینهایی فواصل کانونی وسیعتر و یک لنز میخواهید که برای همهی آنها مناسب باشد، این لنز بهترین انتخاب است.
مزایا:
- همهکاره بودن و تطبیقپذیری عالی به لطف دیافراگم بسیار بزرگ f/2 در کل محدوده کانونی
- کیفیت تصویر بالا در هر فاصله کانونی و دیافراگم
- فوکوس خودکار سریع و قابلاعتماد
- ساختار مقاوم در برابر رطوبت و گردوغبار
معایب:
- قیمت بسیار بالا که باعث میشود بسیاری از عکاسان ترجیح بدهند بهجای این لنز، چند لنز پرایم بخرند
- حداقل فاصله کانونی آن به اندازه ۲۴ میلیمتری که در لنزهای دیگر میشود نیست
لنزهای سیگما
۷. لنز Sigma 40mm f/1.4 DG HSM | Art
اگر لنز بهتری میخواهید که بتوانید تصاویری خیرهکننده و متمایز با آن ثبت کنید، این لنز ۴۰ میلیمتری سیگما یکی از بهترین انتخابها است. این لنز تصاویری بسیار شارپ و واضح حتی در عریضترین حالت ممکن ثبت میکند. دیافراگم f/1.4 به این معنی است که میتوانید پرترههای تمامقد بگیرید و در عین حال پسزمینهای تار و زیبا داشته باشید.
فوکوس خودکار این لنز بسیار سریع است اما وزن آن بالا است و برای کار کردن طولانیمدت، باید بازوهای قوی داشته باشید. فاصله کانونی ۴۰ میلیمتری در این لنز باعث ایجاد کمی اعوجاج در هنگام عکاسی از نمای نزدیک و هد شات میشود، اما در استفاده معمولی روزانه این مشکل وجود ندارد.
مزایا:
- وضوح شگفتانگیز حتی با دیافراگم کاملاً باز در حالت f/1.4
- انتخاب خوب برای استفاده روزانه در شرایط مختلف نه فقط پرتره
- ساختار محکم و یک دستگیره لاستیکی بسیار بزرگ در اطراف حلقه فوکوس
معایب:
- قیمت بسیار بالا که شاید برای عکاسان مبتدی این لنز را غیرقابلدسترس میکند
- فاصله کانونی ۴۰ میلیمتر برای پرتره خوب است ولی فاصله کانونی ۸۵ میلیمتر عملکرد بهتری دارد
- فوکوس خودکار این لنز خوب است اما به سرعت برخی از لنزهای پیشرو نیست
سوالات رایج درباره بهترین لنز برای عکاسی پرتره
برای عکاسی پرتره آیا به لنز پرایم نیاز داریم؟
به لنز پرایم نیاز ندارید ولی این لنزها میتوانند بسیار کمککننده باشند. لنزهای پرایم دارای دیافراگم باز و وضوح بالا هستند، به همین دلیل است که عکاسان پرتره، این لنزها را ترجیح میدهند. البته لنزهای زوم امروزی بهتر از لنزهای زوم ده یا بیست سال پیش هستند؛ اما همچنان بهترین نتایج را با یک لنز پرایم خواهید داشت.
بهترین فاصلهی کانونی برای عکاسی پرتره کدام است؟
عکاسان مختلف، لنزهای متفاوتی را برای کار عکاسی پرتره ترجیح میدهند ولی در مجموع فاصلهی کانونی ۸۵ میلیمتری رایجترین و محبوبترین فاصله کانونی برای خرید لنز به منظور عکاسی پرتره است. اگر فقط میتوانید یک لنز برای عکاسی پرتره تهیه کنید، لنز ۸۵ میلیمتری را انتخاب کنید. این لنز برای عکاسی از صورت، پرترههای تمامقد و عکسهای گروهی، عملکرد خوبی دارد.
چطور میتوانیم با لنز زوم کیت که همراه با دوربین ارائه میشود عکس پرتره بگیریم؟
لنزهای زوم کیت برای کارهای تجاری توصیه نمیشوند و بهتر است که برای استفادهی شخصی از آن استفاده کنید. اما با همین لنز هم میتوانید عکس پرتره بگیرید. تا جایی که میتوانید زوم کنید، دیافراگم را تا حد امکان باز کنید، فاصله زیادی بین سوژه و پس زمینه قرار دهید و با این تنظیمات میتوانید عکسهای مناسبی بگیرید.
دوربین DSLR یا بدون آینه؟ کدام برای عکاسی پرتره مناسبتر است؟
با هر دو نوع دوربین میتوانید پرترههای عالی ثبت کنید. دوربینهای بدون آینه ویژگیهایی مانند فوکوس خودکار تشخیص چشم دارند که مطمئناً میتوانند برای ثبت یک عکس بهتر، کمککننده باشند؛ اما حتی امروزه بسیاری از عکاسان هنوز دوربینهای DSLR را به دوربینهای بدون آینه ترجیح میدهند. درواقع این تصمیم به ترجیحات شخصی هر فرد بستگی دارد.
اگر در حال حاضر با دوربینهای DSLR نیکون یا کانن عکاسی میکنید و میخواهید روزی آن را به بدون آینه ارتقا دهید، هر دو شرکت آداپتورهایی میسازند که به شما امکان میدهند از لنزهای فعلی خود در دوربینهای بدون آینه بدون هیچ افت کیفیتی استفاده کنید.