18 نکته مهم استفاده از کارت حافظه دوربین به روش حرفهای ها

- نویسنده: امیر یاری
- تاریخ انتشار:
فهرست عناوین
کارتهای حافظه جزء ضروری عکاسی دیجیتال هستند. به بیان دقیقتر: ضروریترین ابزار شما! حتی مهمتر از خود دوربین!
زیرا آنها فایلهای ارزشمند شما را ضبط کرده و تا زمانی که فرصت کنید آنها را به یک مکان ذخیرهسازی دائمی کپی کنید، اطلاعات را ایمن نگه میدارند. اگر نمیخواهید درگیر دردسرهای حذف اطلاعات و بازیابی کارت حافظه شوید، درک صحیح نحوهی استفاده از کارتهای حافظه برایتان بسیار مهم است.
اینها همگی نکاتی هستند که من به عنوان یک عکاس حرفهای که بیشتر از 25 سال در این شغل مشغول بودهام، هر یک را با تجربههایی سخت به خاطر سپردهام. پس بهتر است تک تک آنها را جدی بگیرید.
اگرچه یک کارت حافظه با کیفیت مانند SanDisk میتواند طی سالها به طور بیعیب و نقص کار میکند، اما رعایت نکردن این نکات میتواند حتی اطلاعات کارتهای باکیفیت و گرانقیمت را هم با خطر حذف شدن روبرو کند.
در این مقاله، ۱۸ نکته برای نگهداشتن کارتهای حافظهتان در شرایط خوب را به اشتراک میگذارم. در اینجا توضیح خواهم داد که چگونه کارتهای خود را به درستی در داخل دوربین قرار داده یا خارج کنید، یا چه زمانی باید کارتهای خود را فرمت کنید و موارد دیگر از این دست.
۱. همیشه کارتهای یدکی همراه داشته باشید
خرابی کارت حافظه غیرقابل پیشبینی است. اما واقعا گاهی آخرین چیزی که انتظارش را دارید و تجربه به شدت ترسناکی است. خصوصا اگر این تنها کارت حافظه شما بوده و به خاطر آسیب دیدن آن فرصت عکاسی از یک موقعیت تکرار نشدنی را از دست بدهید. (مثلا عکاسی عروسی!)
اما فقط عکاسان عروسی نیستند که نگران عکسهای خودشان هستند. تصور کنید در حال عکاسی از یک غروب نفسگیر یا یک لحظهی خاص و یادگاری در جشن تولد کودک هستید. ناگهان، به دلیل خطای کارت حافظه، دوربین شما از کار میافتد. اگر یک کارت یدکی داشته باشید، به راحتی کارت را عوض میکنید و به عکاسی ادامه میدهید. اما بدون کارت یدکی، آن لحظه برای همیشه از دست میرود. (البته، موضوع فقط داشتن کارت اضافه نیست؛ بلکه اطمینان از داشتن فضای کافی برای عکاسی روی همان کارت هست. کارت پر به چه دردی میخورد؟!)
البته لازم نیست برای کارتهای یدکی، کارتهای خیلی گرانقیمت کنار بگذارید. کارتهای یدکی انتخابی شما برای عکاسیهای مختلف میتواند متفاوت باشد. برای یک روز بیرونرفتن معمولی، ممکن است چند کارت با ظرفیت کم کافی باشد. اما برای یک کار حرفهای، شاید بخواهید چند کارت بزرگتر و پرسرعت همراه داشته باشید. این کارتهای پشتیبان، نجاتدهندهی عکاسی شما خواهند بود.
بههرحال، یک نکتهای که حداقل برای خودم صادق است این است که داشتن کارتهای پشتیبان، آرامش خاطر زیادی به ارمغان میآورد. هنگامی که روی گرفتن عکسهای عالی تمرکز کردهاید، آخرین چیزی که میخواهید نگران آن باشید، فضای ذخیرهسازی یا خرابی کارت است. کارتهای پشتیبان به عنوان تضمینی عمل میکنند که مهم نیست چه اتفاقی میافتد. آنها به شما اطمینان میدهند که عکاسی شما میتواند بدون وقفه ادامه یابد.
۲. اگر خطای ناجوری پیش آمد، سریعا عکاسی را متوقف کنید
اگر در وسط یک پروژه عکاسی با مشکل کارت حافظه مواجه شدید – برای مثال، عکس هایی که گرفتهاید را به طور تصادفی پاک کردید یا پیام خطای (Error) کارت حافظه را دیدید – بلافاصله کار را متوقف کنید.
در چنین حالتی دوربین خود را خاموش کنید، کارت را خارج کرده و در جای امنی نگهداری کنید تا در اولین زمانی که ممکن بود، آن را با یک دوربین یا کارت خوان دیگر بررسی کنید.
یادتان باشد که هنگامی که با یکی از این مشکلات روبرو میشوید، دنیا تمام نشده و همه چیز از دست نرفته است. همچنان ممکن است بتوانید فایلهای تصاویر را بازیابی کنید.
با این حال، مهم است که استفاده از کارت را متوقف کنید؛ در غیر این صورت، ممکن است سهوا روی فایلهای قبلی هم بازنویسی کنید. اگرچه خدمات بازیابی اطلاعات اغلب بسیار مؤثر هستند، (به ویژه برای بازیابی فایلهای حذفشدهی تصادفی) اما هنگامی که روی فایل یک تصویر بازنویسی شود، معمولا برای همیشه از بین میرود و غیر قابل بازیابی میشود.
در نکته اول هم گفتیم که اگر در حین عکاسی مشکل کارت حافظه داشتید، همیشه میتوانید با یک کارت دیگر به عکاسی ادامه دهید. کلید این ترفند این است که کارت مشکلدار را در اسرع وقت به طور ایمن خارج کنید و دیگر روی ان عکس نگیرید.
۳. با کارتهای خود به خوبی رفتار کنید
مراقبت از کارتهای حافظه، به خصوص زمانی که در شرایط پیچیده عکاسی میکنید، بسیار مهم است. من خیلی از عکاسان عروسی را دیدهام که مثلا وقتی قبل از خطبه عقد می خواهند کارتشان را عوض کنند، آن را طوری بیرون میکشند و کارت بعدی را جا میزنند، انگار سکه در داخل تلفن عمومی میاندازند! کارتهای حافظه خیلی شکنندهتر از چیزی هستند که فکر میکنید.
شاید در اوج هیجان، ممکن است تعویض سریع کارت ضروری به نظر برسد، اما وقت گذاشتن برای مدیریت مناسب آنها نیز ضروری است. من موارد زیادی را دیدهام که کمی سهلانگاری منجر به مشکلات بزرگی شده است. حتی یکبار خودم لبههای کارتم را شکستم!
چند نکتهی مهم:
- اول، همیشه هنگام کار با کارتهای حافظه، مطمئن شوید که دستانتان تمیز است. کثیفی و چربی با اتصالات ظریف کارتها سازگاری ندارند. کارتها را به آرامی از لبهها بگیرید و از تماس با اتصالات طلایی یا همان کانکتورهای آنها خودداری کنید. این کار ممکن است کمی وسواسگونه به نظر برسد، اما همین عادتهای کوچک است که میتواند طول عمر کارتهای شما را افزایش دهد.
- نکتهی کلیدی دیگر این است که هنگام کار با کارتهای خود کاملا روی کار خودتان متمرکز باشید. حواسپرتی میتواند به افتادن کارتها، به خصوص در محیطهای باز، منجر شود. من خاطرات زیادی را از عکاسان همکار خودم شنیدهام که مثلا کارتهایشان را داخل چاله آب انداختهاند یا حتی ممکن است روی زمین افتاده و لب پر شده باشند. اجازه ندهید این اتفاق برای شما بیفتد!
- نگهداری صحیح نیز حیاتی است. هنگامی که از کارتهای خود استفاده نمیکنید، به هیچ وجه آنها را کنار باتری یدکی و سیم و فیلتر لنز نیندازید.
حتما کارتها را را در یک جعبهی محافظ نگه دارید تا از گرد و غبار، رطوبت و همچنین آسیبهای فیزیکی در امان باشند. از دماهای شدید و محیطهایی با منابع مغناطیسی (مانند قرار دادن روی اسپیکرهای بزرگ) اجتناب کنید. زیرا این موارد میتوانند به دادهها آسیب بزنند. کارتهای حافظهی خود را به عنوان وسایلی حساس در نظر بگیرید؛ به این ترتیب، بیشترین شانس را برای حفظ تصاویری که روی آنها ذخیره شده است، خواهید داشت.
۴. از پاک کردن تکبهتک فایلها روی دوربین خودداری کنید
آیا میدانستید که حذف مکرر تصاویر از کارت حافظهی داخل دوربین، در حالی که کارت همچنان در دوربین است، میتواند عمر آن کارت را کوتاه کند؟ “این موضوع صحت دارد“.
دقیقا مانند آنچه که درباره حافظههای SSD گفته میشود، این قانون وجود دارد که هر چه تعداد دفعات افزودن یا حذف داده روی کارت شما کمتر باشد، بیشتر عمر میکند. بنابراین، به جای حذف گزینشی فایلها هنگام عکاسی، سعی کنید پس از آپلود آنها به رایانه، تمام تصاویر را یکجا پاک کنید. به این ترتیب، فایلها را در یک چرخه واحد حذف میکنید، نه تکبهتک.
(یا بهتر از آن، قبل از هر نوبت عکاسی، از فرمان Format در خود دوربین برای پاک کردن کارت استفاده کنید!)
۵. کارتها را به طور ایمن از کارتخوان کامپیوتر خودتان بیرون بکشید
این خیلی طبیعی است که کارت حافظه را به کامپیوتر خودتان وصل کنید، تصاویر را انتقال دهید و سپس آن را از درگاه کارتخوان بیرون بکشید. فقط حتما پس از انتقال تصاویر به کامپیوتر، مطمئن شوید قبل از خارج کردن کارت از کارتخوان، آن را به طور ایمن از کامپیوتر جدا کنید. دقیقا مانند حافظههای USB.
اگر از مک استفاده میکنید، احتمالاً باید روی درایو مربوطه راست کلیک کرده و گزینهی Eject را بزنید. اگر از کامپیوترهای ویندوزی استفاده میکنید، باید از گزینهی Safely Remove Hardware در تسکبار سیستم خودتان استفاده کنید. همان علامت کنار ساعت ویندوز)
۶. چند کارت کوچک بهتر از یک کارت بزرگ است
این روز ها میتوانید در فروشگاه های آنلاین مانند دیجی آرکی، کارتهای حافظهی ۱۲۸ گیگابایتی، ۲۵۶ گیگابایتی و حتی با ظرفیتهای بالاتر را پیدا کنید. اگرچه این کارتها مزایای قابل توجهی دارند (مثلا مجبور نیستید تعداد زیادی کارت حمل کنید) اما یک نقطهضعف مهم هم دارند: شما برای عکاسیهای طولانی مدت یا مثلا یک تور عکاسی یکهفتهای، به تنها یک (یا چند) کارت وابسته هستید.
اگر به هر دلیلی برای یکی از این کارتها (مثلا 256 گیگابایتی) مشکلی پیش بیاید، عملا همه 256 گیگا بایت را از دست میدهید. واضح است که مثلا نمیتوانید 128 گیگ آن را نجات دهید! همه 256 گیگ یکجا خراب میشود.
من خودم اخیرا این درس را در یک نوبت عکاسی عروسی یاد گرفتم. وقتی یکی از کارتهای حافظهام از کار افتاد، و اگر فقط یک کارت خیلی حجیم داشتم، دیگر نمیتوانستم از آن استفاده کنم. به همین دلیل است که باید عکاسی کردن روی حداقل چند کارت را در نظر بگیرید. به جای خرید کارت حافظه 256 گیگ بهتر ا(ضمن اینکه حتی اگر دادههای یک کارت را از دست دادید، همه تصاویر شما از یک عکاسی از بین نمیرود).
۷. کارتهای خود را در یک کیف نگهدارنده ضد ضربه مرتب نگه دارید
در مورد کارتهای حافظه، کمی سازماندهی میتواند واقعا مفید باشد! هنگامی که با چندین عکاسی یا مکان مختلف سر و کار دارید، به راحتی کارتها را اشتباه میگیرید. طبیعتا دوست ندارید در حین یک عکاسی مهم، به سراغ یک کارت بروید و متوجه شوید که قبلا پر شده است. یا بدتر از آن، متوجه شوید که به تازگی کارتی را که حاوی تصاویر ارزشمندی است، فرمت کردهاید.
به نظر من، یک سیستم واضح میتواند بسیار مفید باشد. من برای این منظور از یک کیف نگهدارنده ضدضربه مموری کارت استفاده میکنم. یک قرار با خودم گذاشتم که کارتهای خالی من همیشه در سمت چپ و کارتهای استفاده شده در سمت راست قرار میگیرند. شاید این روش ساده باشد، اما به شدت مؤثر است. هنگامی که در حال عکاسی هستم، این روند کار باعث میشود که سردرگم نشوم و همیشه دقیقاً بدانم کارتهای خالیام کجا هستند، کارتهای پر کجا.
البته، آنچه برای من مفید است، ممکن است برای شما کاربردی نداشته باشد. برخی از عکاسان ترجیح میدهند کارتهای خود را با برچسب یا با استفاده از جعبههای رنگی مختلف، علامتگذاری کنند.
روش یکی از دوستانم این بود که روی قاب پلاستیکی کارتهای حافظهاش (همان کیسهای کوچکی که همراه با برخی از کارتهای SD مانند مدلهای سن دیسک ارائه میشود) با لاکهای ناخن، دو رنگ قرمز و سبز کشیده است. قرمزها کارتهای پر و سبزها، کارتهای خالی یا نیاز به فرمت هستند.
فرقی ندارد چه روشی را به کار میگیرید. تنها نکتهی کلیدی، “ثبات” است. به هر روش که انتخاب میکنید پایبند باشید تا برای شما به یک عادت تبدیل شود.
۸. کارتهای خود را کاملاً پر نکنید
دوست من اخیراً با یک کارت حافظه مشکل پیدا کرد. ظاهرا وقتی در حال ضبط یک سکانس فیلم طولانی روی آن بوده، باطری دوربین خالی میشود و آخرین فیلم را به صورت یک فایل عجیب و غریب نشان میدهد که قابل پخش نیست.
چون اطلاعات مهمی روی آن بود، مجبور شد آن را به یک مرکز بازیابی اطلاعات ببرد. وقتی آن را به مرکز برد، کارشناس پرسید که آیا حجم کارت را کاملاً پر کرده است یا خیر؟ وقتی او تایید می کند که اینطور بوده به او گفته شد که این کار گاهی اوقات میتواند برای برخی از انواع کارتها مشکل ایجاد کند.
اجازه دهید واضح بگویم: من قبلاً این توصیه را نشنیدهام و خودم هم کمی نسبت به آن شک دارم، اما احتمالاً ارزش این را دارد که به خاطر بسپارید:
توصیه میشود که به جای اینکه زمانی که کارتها پر شدند، اطلاعات اضافی روی آنها را حذف کنید تا جای برای عکس یا فیلم بیشتر باز شود و به کار ادامه دهید، قبل از پر شدن کامل کارت، آن را با یک کارت خالی عوض کنید. ترجیحا با پاک کردن یک تعداد فایل اضافی از کارتهای خود، جا برای ضبط بیشتر “تا انتهای حجم کارت” خالی نکنید،
۹. بهصورت دورهای کارتهای خود را فرمت کنید
این نکتهی مربوط به کارت حافظه، یک روش عالی و همچنین ضروری است: هر از گاهی کارتهای حافظه خود را فرمت کنید.
ضمنا این کار را با دوربین خود انجام دهید، نه کامپیوترتان.
این کار باعث تمیز شدن کارت و آماده شدن آن برای مجموعه جدیدی از عکسها و فیلمها میشود. البته، شما فقط باید این کار را بعد از اطمینان از انتقال تمام فایلها انجام دهید (واضح است چرا دیگر!).
۱۰. کارتهای حافظه را در همان دوربینی فرمت کنید که با آن کار میکنید
بله. همانطور که در بالا هم گفتم، فرمت کردن کارت حافظه در دوربین، کار خوبی است. اما نه هر دوربینی. شما نباید کارت را در هر دوربینی فرمت کنید؛ در عوض، حتما حواستان باشد که آن را در دوربینی که قصد عکاسی با آن را دارید، فرمت کنید.
برای مثال، اگر از کارت خود در یک دوربین DSLR کانن استفاده میکردهاید اما میخواهید شروع به استفاده از آن در یک دوربین بدون آینهی سونی کنید، باید قبل از اینکه برای اولین بار کارت را در دوربین بدون آینه سونی قرار دهید، اطلاعات آن را کپی کرده و بعد با خیال راحت سپس کارت را فرمت کنید.
خیلی حواستان باشد. برخی از دوستانم این تجربه را داشتهاند که جابجا کردن کارت بین دوربینهای مختلف، ناگهان به حذف تمامی فایلها منجر شده است.
۱۱. قبل از خارج کردن کارت حافظه، حتما دوربینتان را خاموش کنید
سالها پیش، گفته میشد که هنگام بیرون کشیدن کارت از دوربین بدون خاموش کردن آن، دوربین میتواند به کارت «شوک ولتاژ» وارد کند و ما بر حسب یک عادت قدیمی، همیشه دوربین را خاموش میکردیم و بعد کارت را بیرون میکشیدیم. اما به نظر میرسد طی این سال ها سازندگان در این زمینه پیشرفتهایی داشتهاند و معمولا مشکلی برای اطلاعات پیش نمیآید. اما احتیاط شرط عقل است! خیلی عکاسان جدید این نگرانی را ندارند. به همین دلیل توصیه میکنم قبل از خارج کردن کارت، همیشه دوربین خود را خاموش کنید.
ضمن اینکه اگر دوربین شما روشن باشد، ممکن است همچنان در حال نوشتن یا رایت فایلها باشد – و اگر کارت را ناگهان بردارید، ممکن است این فایلهای آخری خراب شوند یا اصلا روی کارت نوشته نشوند.
۱۲. دوربین خود را بهروز نگه دارید
هر از گاهی، سازندگان دوربین بهروزرسانیهای firmware منتشر میکنند. این آپدیتها دوربین شما را بهروز نگه میدارند و شامل رفع اشکالهایی برای خطاها یا مشکلاتی است که در دوربین شناسایی میشوند.
مثلا یکی از مواردی که در این آپدیت دوربین سونی A7 IV اعلام شد، تقویت سرعت رایت اطلاعات روی کارت حافظه بود.
برخی از این رفع اشکالها میتوانند به تعامل دوربین با کارت حافظه مرتبط باشند، بنابراین توصیه میکنم هر چند ماه یکبار خبر بهروزرسانیهای جدید دوربین های سونی را بررسی کنید و در صورت نیاز آنها را دانلود و نصب کنید.
۱۳. در اسرع وقت فایلها را انتقال دهید
یک همکاری دارم که عادت عجیبی داشت. او کارتهای حافظهای که در یک مراسم عروسی پر کرده بود را تا زمانی که خود عروس و داماد، یک هارد اکسترنال برایش نمیفرستادند، کپی نمیکرد و آنها را به همان شکل در یک گاو صندوق نگه میداشت. من همیشه فکر میکردم که اگر یک زمانی، دزد به آتلیه او بزند و گاو صندوق را خالی کند، چند کارت را ممکن است اتفاقی با خودش ببرد؟!
برای من همیشه یک قانون ساده وجود دارد که به شدت به آن پایبند هستم: عکسهای خود را در اسرع وقت انتقال دهید. حتی همان شب عروسی. حالا چرا؟
چون کارتهای حافظه قابل اعتماد هستند، اما بهرحال بدون نقص نیستند. هر چه تصاویر شما بیشتر روی کارت بمانند، خطر از دست رفتن آنها، چه از طریق خرابی کارت خود و چه از طریق اشکالات نرمافزاری.
امروزه من آن را به یک عادت تبدیل کردهام: هر بار که از عکاسی برمیگردم، تصاویرم را به هاردهای اکسترنال که دارم کپی میکنم. سپس، پس از انتقال و پشتیبانگیری ایمن تصاویر، آنها را از کارت حذف نمیکنم. بلکه در قسمت کارتهای نیاز به فرمت، در داخل کیف کارتهای حافظه نگه میدارم تا مراسم بعد. اینطوری حداقل مطمئنم که همیشه، حداقل تا نوبت بعدی کارها، یک کپی دیگر هم از کارتها دارم تا آنها را روی هارد اکسترنال خود عروس و داماد هم کپی کنم.
اما یک دلیل دیگری هم برای این عادت وجود دارد: تصاویر کپی نشده احتمالا طی روزهای کاری بعدی به راحتی فراموش میشوند. شما ممکن است همان شب عروسی، یادتان باشد که مثلا کارت هلی شات را خالی نکردهاید. اما زمانی که چند روز یا هفته از کار میگذرد ممکن است کلا آن را فراموش کنید.
۱۴. بهصورت دورهای کارتهای خود را بهروزرسانی کنید
میدانم. خرید کارت حافظه ارزان نیست. اما این همه چیزی هست که دارید. کارتهای حافظه (خصوصا برندهای خوب) میتوانند عمر طولانی داشته باشند، گاهی اوقات حتی میتوانند سالها برایتان کار کنند. با این حال، آنها نیز مانند تمام لوازم الکترونیکی، با استفاده مداوم فرسوده میشوند. بنابراین برای جلوگیری از بروز مشکلات، مهم است که کارتهای قدیمی خود را بهصورت دورهای تعویض کنید.
خوشبختانه، قیمت کارتهای حافظه همیشه در حال کاهش است (که در ایران با افزایش قیمت دلار و کاهش ارزش پول خودمان جبران میشود!). اما با همه این احوال، نگذارید کارتهایتان بیشتر از دو یا سه سال کار کنند و آنها را با یک کارت نو جایگزین کنید.
۱۵. قبل از تمام شدن باتری، کارت را تعویض کنید
هنگامی که در یک جلسهی کاری هستید، بسیار مهم است که سطح باتری دوربین خود را زیر نظر داشته باشید. اگر باطریتان به آخرهایش رسیده است و شارژ آن کم شده است، برای ادامه کار کمی مکث کنید یا آن را با یک باتری یدکی شارژ شده دیگر تعویض کنید.
هنگامی که درست لحظهی ضبط یا رایت دیتا روی کارت، باتری تمام شود، میتواند دوربین شما را از نوشتن آخرین فایل روی کارت حافظه باز دارد. این کار همچنین میتواند باعث ایجاد خطاهای کارت حافظه شود و گاهی اوقات همه اطلاعات را غیر قابل دسترس میکند. بنابراین مطمئن شوید که همیشه، نه فقط مراقب کارت حافظه، بلکه مراقب باتریها هم باشید!
۱۶. به خاطر صرفهجویی در مصرف باطری، بلافاصله بعد از عکاسی، دوربین خود را سریعا خاموش نکنید
این مورد واقعاً به مدل دوربین شما بستگی دارد. اگر عکاسی پیاپی یا فیلمبرداری انجام میدهید، دوربین شما به کمی زمان نیاز دارد تا تمام دادهها را روی کارت حافظه ذخیره کند. (ما به این زمان، مدت زمان رایتینگ اطلاعات میگوییم) و اگر در طول این فرآیند دوربین را خاموش کنید، در برخی از دوربینها به سادگی ممکن است منجر به از دست دادن اطلاعات یا حتی مواجه شدن با خطای حافظه شود.
با این حال، در برخی مدلهای اخیر، دوربین حتی پس از خاموش شدن هم به بافرگیری ادامه میدهد (بنابراین از مشکل جلوگیری میشود). اما همه مدلها اینطور نیستند و دکمه خاموش، برای خیلی از دوربینها، مانند دکمه Power کامپیوتر عمل میکند که همه چیز را خاموش میکند. اگر مطمئن نیستید که دوربین شما چگونه با این مشکل برخورد میکند، دفترچه راهنما را بررسی کنید یا در گوگل جستجو کنید.
۱۷. کارتهای حافظهی خود را ایمن نگه دارید
شاید این نکتهی مربوط به کارت حافظه نیاز به گفتن نداشته باشد و بتوانید خودتان هم حدش بزنید. اما هر زمان که عکاسی میکنید، تمام تلاش خود را برای ایمن نگه داشتن کارتها انجام دهید. خصوصا کارتهای SD که امروزه اغلب دوربینها از آنها استفاده میکنند.
مطمئن شوید که کارتها خشک و تمیز باقی میمانند. ترجیحا در جعبه مخصوص به خودشان. آنها را در معرض دماهای شدید (مثلا جلوی داشبورد ماشین یا پشت پنجره آفتابگیر) قرار ندهید، آنها را زمین نیندازید، خم نکنید یا فشار ندهید و البته … ابدا آنها را در معرض جریانهای الکترومغناطیسی قرار ندهید.
به این ترتیب، کارتهای شما برای سالها در شرایط خوبی باقی میمانند!
۱۸. کارتهای خود را آماده گم شدن کنید!
این مورد آخر اختیاری است، خیلی از آتلیهها، اطلاعات تماس خود را به صورت یک برچسب ماندگار، روی کارتهایشان میچسبانند. اینطوری مطمئن میشوند که اگر مثلا کارتهایشان در اتاق مونتاژ، با کارتهای همکاران دیگر جابجا شد، بتوانند سریعا آن را تشخیص دهند.
حتی برخی از همکاران من که برای اتلیههای مختلف عکاسی میکنند روش جالبی دارند. اگر میترسید دوربین و یا کارت حافظهی خود را گم کنید، میتوانید با گرفتن عکس از یک کارت ویزیت یا حتی از خودتان با یک شماره موبایل یا اطلاعات تماس در دست، آن را به عنوان اولین تصویر روی هر یک از کارتهای حافظه تان نگه دارید.
سپس این تصویر را قفل کنید تا حذف نشود. اگر دوربین یا کارت خود را گم کنید و فرد صادقی آن را پیدا کند، امیدوارم تصویر را ببیند و با شما تماس بگیرد!
نکات پایانی در مورد نحوه استفاده از کارت حافظه ی دوربین
حالا که این مقاله را تمام کردهاید، میدانید که چگونه از کارتهای حافظهی خود مراقبت کنید – و به خوبی برای جلوگیری از خطاهای رایج کارت مجهز شدهاید. این نکات نتیجه تجربه سالهای سال ما است.
مهمترین نکته: داشتن کارتهای پشتیبان، سازماندهی موثر آنها، انتقال سریع عکسها، رفتار محتاطانه با آنها و موارد دیگر، فقط توصیه نیستند، بلکه برای هر عکاسی که به کار خود اهمیت میدهد، ضروری هستند. اجرای این عادتها شما را از دردسرها و ناامیدی ناشی از مشکلات کارت حافظه نجات میدهد.
نکاتی را که به اشتراک گذاشتهام به خاطر بسپارید، کارتهای حافظهی خود را ایمن نگه دارید و اگر واقعا بدشانسی نیاورید، احتمالا هیچوقت با هیچ مشکلی روبرو نخواهید شد.
حالا نوبت شماست:
آیا نکات دیگری مربوط به استفاده از کارت حافظه ی دوربین دارید که من فراموش کردهام؟ آنها را در نظرات زیر به اشتراک بگذارید!