فهرست عناوین
راهنمای خرید رفلکتور عکاسی + معرفی بهترین رفلکتورها

- نویسنده: mahta cheraghi
- تاریخ انتشار:
فهرست عناوین
رفلکتورها یکی از ارزانترین و سادهترین تجهیزات نورپردازی در عکاسی هستند که کاربردشان بازتاب، اصلاح و کنترل نور در عکاسی و فیلمبرداری است.
چه از نور طبیعی برای عکاسی استفاده کنید چه از منابع نوری مصنوعی مثل فلاش، رفلکتور عکاسی میتواند با پر کردن سایهها، نور نرم و متعادلی ایجاد کند. کار با رفلکتورها بسیار ساده است و در نورپردازی عکاسی در خانه، عکاسی در فضای باز، انواع پرتره، عکاسی از محصول، عکاسی عروسی و انواع و اقسام سبکهای عکاسی استفاده میشوند.
رفلکتورها در ابعاد و اشکال و رنگهای مختلفی تولید میشوند که هر کدام کاربرد خاص خودشان را دارند. برای اینکه بدانید دقیقا به چه نوع رفلکتوری نیاز دارید، این راهنمای خرید رفلکتور عکاسی را تا انتها دنبال کنید.
در این مقاله علاوه بر نکات مهم در خرید رفلکتور عکاسی، چند تا از بهترین نمونههای رفلکتور را نیز معرفی میکنیم.
نکات مهم هنگام خرید رفلکتور عکاسی
رفلکتورها یک ابزار همهکاره و مقرونبهصرفه در نورپردازی هستند که کاربردهای متنوعی مثل پر کردن سایهها، هدایت بهتر نور به سمت سوژه و مسدود کردن نور در عکاسی را دارند. اما اصلیترین وظیفه آنها بازتاب و منعکس کردن نور است.
در اصل رفلکتور با بازتاب نور از منبع نور به سمت سوژه، از جهتی متفاوت، میتواند یک منبع نور را به دو منبع نور تبدیل کند.
برای آشنایی بیشتر با رفلکتور و انواع آن میتوانید مقالهای که قبلا منتشر کردیم را مطالعه کنید.
رنگ، جنس، شکل و اندازه رفلکتور چند فاکتور مهم در خرید رفلکتور عکاسی هستند که در ادامه درمورد هر کدام جداگانه توضیح میدهیم.
رفلکتور چه رنگی باشد؟
رنگهای مختلف رفلکتور میزان متفاوتی از نور را بازتاب میدهند و کاربرد متفاوتی در محیطهای مختلف دارند. رفلکتور عکاسی در ۵ رنگ نقرهای، سفید، طلایی، مشکی و نیمهشفاف (دیفیوزر) ساخته میشود که سه تای اول بیشتر مورد استفاده عکاسان قرار میگیرند.
رفلکتور نقرهای: از آنجایی که رفلکتور نقرهای بیشترین مقدار نور را بازتاب میدهد برای عکاسی در محیطهای کمنور یا جایی که به نورهای پرکننده نیاز دارید بهترین انتخاب است. رنگ نقرهای تصاویر سردتری نسبت به رنگ طلایی به ما میدهد. البته در استفاده از آن دقت کنید که رفلکتور را خیلی به سوژه نزدیک نکنید.
این نوع رفلکتور برای عکاسان مبتدی گزینه خوبی است. رفلکتور نقرهای، وایت بالانس و رنگ نور را تغییر نمیدهد و همین ویژگی برای گرفتن عکسهای پرتره در استودیو و محیطهای داخلی عالی است.
رفلکتور طلایی: از رنگ طلایی رفلکتور برای افزایش گرمای عکس استفاده میشود و برای عکسهای پرتره در فضای باز مناسب است، چون بهترین حالت استفاده از این نوع رفلکتور زمانی است که نور گرم طبیعی خورشید را بازتاب و درخششی جذاب به سوژه میدهد.
در استفاده از رنگ طلایی رفلکتور باید کمی احتیاط داشته باشید؛ چون ممکن است در عکسهای پرتره پوست صورت سوژه را بیش از حد زرد یا برنزه نشان بدهد. برای عکاسی استودیویی و منابع نور مصنوعی هم بهتر است از این رنگ استفاده نکنید چون علاوه بر تغییر رنگ نور سفید فلاشها، رنگ ناهمواری را روی سوژه منعکس میکند.
رفلکتور سفید: شاید رفلکتورهای سفید به خاطر جذب مقداری از نور، مقدار کمتری را منعکس کنند اما نور طبیعی، نرم و ملایمی دارند و هم در فضای داخلی و استودیوها هم در محیط بیرون با نور کافی، کارکرد خوبی دارند. این رفلکتور محبوبیت بیشتری در بین عکاسان عروسی دارد، چون هیچ تغییر رنگی در نور یا خود سوژه ایجاد نمیکند.
۲ نکته را در استفاده از این رنگ رفلکتور باید بدانید:
- برای استفاده در محیطهای کمنور اصلا گزینه خوبی نیستند.
- به خاطر مقدار بازتاب نور کم باید خیلی نزدیک به سوژه قرار بگیرند.
رفلکتور مشکی: رفلکتور مشکی بیشتر از آنکه یک بازتابدهنده نور باشد، ضد بازتاب است. رفلکتور مشکی هیچ نوری را منعکس نمیکند بلکه برعکس، تمام نور را به خود جذب میکند و همین ویژگی به کاهش بازتاب از سطوح براق و بازتابنده، مثل جواهرات و ظروف شیشهای و… کمک میکند.
وقتی که نوری ناخواسته یا بیش از حد نرم و یکنواخت به سوژه بتابد، از این رنگ رفلکتور برای ایجاد سایه و کنتراست و یک حس دراماتیک در عکسها استفاده میشود.
رفلکتور نیمهشفاف (دیفیوزر): این رنگ هم مثل رفلکتور مشکی از نظر فنی یک رفلکتور نیست اما برای پخش کردن و کاهش شدت نور و بازتاب مقدار کمی نور استفاده میشود.
اگر از فلاشها و منابع نوری که نور سختی دارند برای نورپردازی استفاده میکنید، رفلکتور نیمه شفاف میتواند مثل یک سافت باکس عمل کرده و با قرار گرفتن در مقابل آن نور نرم و یکنواختی تولید کند.
همانطور که گفتیم هر کدام از رنگهای رفلکتور برای نوع خاصی از محیطهایی که عکاسی میکنید کاربرد دارند. به جای تهیه جداگانه هر کدام از آنها از رفلکتورهای ۵ در ۱ (5 in 1) استفاده کنید. این نوع رفلکتورها بهصرفهتر هستند چون هر پنج رنگ رفلکتور در یک مجموعه موجود است و فقط با باز و بسته شدن یک زیپ، روی فریم اصلی قرار میگیرند.
رفلکتور عکاسی چه متریالی مناسب است؟
رفلکتورهای عکاسی برای اینکه بتوانند نور ا به خوبی بازتاب بدهد باید سطح صاف و صیقلی داشته باشند. رفلکتورها را معمولا از پارچههای نایلونمانند که جنسی شبیه به کاغذ روغنی دارند میسازند تا توانایی بازتاب نور را داشته باشند. بعضی از رنگهای رفلکتور مثل رنگ نقرهای یا طلایی به دو صورت مات و براق تولید میشوند. نوع براق برای برجستهسازی قسمتهایی از سوژه کاربرد دارد.
شکل و اندازه رفلکتور
اندازه رفلکتورها از چند سانتیمتر تا چند متر متغیر است. انتخاب اندازه درست رفلکتور تا حد زیادی به ابعاد سوژه و فضای عکسی بستگی دارد. هر چه رفلکتور بزرگتر باشد نور نرمتری را هم منعکس میکند و البته به همین نسبت جابهجایی سختتری هم دارد و برای نگهداشتن آن باید از پایه مخصوص کمک بگیرید.
رفلکتورها در اشکال هندسی مختلفی مثل دایره، مثلث، بیضی، مربع، مستطیل و… ساخته میشوند که ما بیشتر نوع دایرهای آن را دیدهایم. شکل رفلکتور تاثیر زیادی در کارکرد آن ندارد، چیزی که مهم است ابعاد رفلکتور و پوشش دادن کامل قسمتی از سوژه برای عکاسی است.
معرفی چند تا از بهترین رفلکتور های موجود در بازار
برای تکمیل راهنمای خرید رفلکتور عکاسی چند تا از بهترین مدلهای رفلکتور ۵ در ۱ در سایزهای متفاوت معرفی میکنیم که با خیال راحت از اصل بودن کالا میتوانید از فروشگاه دیجی آرکی آنها را تهیه کنید:
رفلکتور دایرهای ۱۱۰ سانتیمتری گودگس (Godox)
رفلکتور مستطیلی ۱۰۰ در ۱۵۰ سانتیمتر سام نایس فوتو (Sam Nice Photo)
رفلکتور مستطیلی ۲۰۰ در ۱۵۰ سانتیمتری وست کات (Westcott)
رفلکتور ۸۰ سانتیمتری هارمونی فوتو (Harmony Foto)