راهنمای خرید کارت حافظه SD مناسب

- نویسنده: امیر یاری
- تاریخ انتشار:
فهرست عناوین
اگر عکاس و فیلمبردار هستید یا به طور کلی در حوزه رسانههای دیجیتال کار میکنید، احتمالاً به خرید کارت حافظه SD (یا “Secure Digital”) برای دستگاه خود نیاز پیدا کردهاید. از پهپادها و گوشیهای هوشمند گرفته تا دوربینهای اکشن و دوربینهای معمولی و دستگاههای ضبط صدا، همه به نوعی از کارتهای SD استفاده میکنند. شاید راهنمای خرید کارت حافظه SD برای استفاده به نظر کار سادهای برسد، اما انتخاب کارت مناسب برای کار مورد نظر بسیار مهم است تا از مشکلات فنی حین کار یا حتی از دست دادن دیتای ضبط شده جلوگیری شود.
انواع کارتهای SD چیستند؟
امروزه انواع مختلفی از کارتهای SD در بازار موجود است. اگر به دنبال خرید کارت حافظه SD جدید برای دوربین دیجیتال، گوشی هوشمند، یا حتی کنسول های بازی دستی مثل Nintendo Switch هستید و در مورد عناوین، رتبهبندیها و اندازههای مختلف آنها سردرگم شدهاید، کاملا جای درستی آمدهاید!
شما در بازار کارتهای حافظه، به طور معمول با سه نوع اصلی SD مواجه میشوید: کارتهای SD، کارتهای microSD، و کارتهای حافظه Compact Flash. هر سه اینها در گروه بزرگ SD قرار میگیرند. البته هر یک از این سه نوع کارت SD، خودشان هم دارای انواع مختلفی بر اساس سرعت خواندن و نوشتن، ظرفیت اندازه و طبقهبندی هستند.
کارتهای حافظه با سرعت پایینتر، رتبهبندی کلاس پایینتر و ظرفیتهای کوچکتر برای مدلهای قدیمیتر گوشیها، دوربینهای دیجیتال ساده و دوربینهای ویدیویی کافی هستند. اما اگر از تکنولوژیهای جدیدتر دوربینهای دیجیتال حرفهای با قابلیتهای پردازش داده قویتر و فایلهای بزرگتر (مثلا ضبط 4K یا اسلوموشن با رزولوشن بالا) استفاده میکنید، باید کارتهای حافظه پیشرفتهتری انتخاب کنید تا همه چیز به درستی کار کند.
کارت حافظه SD یا (Secure Digital) به عنوان یک نام پایه برای هر یک از کارتهای ذخیرهسازی محبوب و کوچک شناخته میشود. کارتهای اولیه SD میتوانستند تا 2 گیگابایت داده را ذخیره کنند و به سرعت به محبوبترین نوع ذخیرهسازی داده برای دوربینها تبدیل شدند.
نسخه اولیه کارتهای حافظه SD، که از سیستم فایل FAT16 استفاده میکرد، دیگر موجود نیست، زیرا این تکنولوژی اکنون منسوخ شده است و فقط نام آن روی کارتهای SD باقی مانده است! در واقع به طور غیررسمی، هنوز هم به همه کارتهای خانواده SD “کارت SD” میگوییم. اما دیگر کارت SD وجود ندارد (آن کارتها نهایتا میتوانستند 2 گیگابایت باشند).
کارت حافظه SDHC یا (Secure Digital High Capacity) در سال 2006 وارد بازار شد و ظرفیت ذخیرهسازی کارتهای SD را به طور قابل توجهی افزایش داد. این کارتها میتوانستند تا 32 گیگابایت داده را ذخیره کنند که برای بسیاری از دوربینهای ساده و دستگاههای کوچک کافی است.
کارتهای حافظه SDHC هنوز هم تولید میشوند و به دلیل ساده بودن تکنولوژیشان، ارزانترین کارت SD موجود در بازار هستند. (این کارتها از سیستم فایل FAT32 استفاده میکنند.)
کارت حافظه SDXC یا (Secure Digital eXtended Capacity) در سال 2009 معرفی شد و بار دیگر ظرفیت ذخیرهسازی را به طور چشمگیری افزایش داد. این کارتها تا 2 ترابایت ظرفیت دارند و از سیستم فایل exFAT استفاده میکنند. البته مطمئنا، مدلهای کم حجمتر آن بیشتر طرفدار دارند (به همان دلیل بالا). اما بسیاری از عکاسان حرفهای به دلیل سرعت انتقال بیشتر دادهها و راحتی کار با آنها، از کارتهای SDXC استفاده میکنند.
کارت حافظه MicroSD کارت MicroSD در دستگاههای کوچکتر و کممصرفتر مانند گوشیهای هوشمند، تبلتها یا دوربینهای اکشن مانند GoPro یا پهپادهای DJI استفاده میشود. کارتهای MicroSD به اندازه ناخن انگشت کوچک شما هستند و در ظرفیتهای مختلفی تا 2 گیگابایت عرضه میشوند. مانند کارتهای SD، این تکنولوژی هم تقریبا منسوخ شده محسوب میشود و کارتهای میکرو SD جدید، فقط شکل و ظاهر کارتهای قدیمی را دارند.
کارت حافظه Micro SDHC یا (Micro Secure Digital High Capacity) نیز مانند نسخههای بزرگتر خود یعنی SD ها، تا 32 گیگابایت داده را ذخیره میکند. بسیاری از گوشیهای همراه از کارتهای Micro SDHC برای افزایش حافظه دستگاه استفاده میکنند. اما همین مقدار حافظه هم برای خیلی از گوشیها کم است. به همین خاطر هم اغلب کارتهای میکرو SD که امروزه در بازار میبینید، ظرفیت بیشتر از 32 گیگابایت دارند.
کارت حافظه Micro SDXC با پیشرفت تکنولوژی ظرفیت ذخیرهسازی قویتر شدهاند. حالا تولیدکنندگان کارتهای حافظه مانند SanDisk، Kingston و Lexar از این پیشرفتها بهره بردمیبرند و ظرفیتهای بیشتری را در اندازه MicroSD ارائه میکنند.
به طور خلاصه تفاوت بین کارتهای SDUC، SDXC، SDHC و SD این است:
- کارتهای SD در ظرفیتهای 4، 8، 16، 32، 64، 128، 256، 512 مگابایت و 1 گیگابایت و 2 گیگابایت موجود هستند.
- کارتهای SDHC در ظرفیتهای 4، 8، 16 و 32 گیگابایت عرضه میشوند.
- کارتهای SDXC در ظرفیتهای 64، 128، 256، 512 گیگابایت و 1 ترابایت و 2 ترابایت موجود هستند.
- کارتهای SDUC در ظرفیتهای 4، 8، 16، 32، 64، 128 ترابایت عرضه میشوند.
کارت حافظه Compact Flash کارتهای Compact Flash برای ذخیرهسازی تصاویر در دوربینهای دیجیتال و DSLRهای اولیه رایج بودند. تکنولوژی کارت CF توسط SanDisk در سال 1994 توسعه یافت و از آن زمان تا کنون پیشرفت زیادی کرده است.
در حالی که کارتهای CF امروز کمتر رایج و محبوب هستند، بسیاری از دوربینهای DSLR بزرگتر و پیشرفتهتر مانند کانن 5D Mark IV هنوز از آنها استفاده میکنند. کارتهای CF معمولاً گرانتر از کارتهای SD هستند، اما بسیاری از عکاسان آنها را به دلیل مقاومت بیشتر و راحتی در استفاده ترجیح میدهند.
مزایای استفاده از کارتهای SD چیست؟
کارتهای SD به دلایل متعددی به عنوان یکی از محبوبترین روشهای ذخیرهسازی برای کامپیوترها، دوربینها، تلفنهای همراه و سایر دستگاههای کوچک شناخته میشوند. در اینجا به چند مزیت کارتهای SD که اهمیت بیشتری دارنداشاره میکنیم:
- مزایای فیزیکی استفاده از کارتهای SD: کارتهای SD بسیار کوچک و قابل حمل هستند و به راحتی میتوان آنها را جابهجا و نگهداری کرد. همچنین به دلیل داشتن اندازه و شکل استاندارد، پیدا کردن محفظههای ذخیرهسازی مناسب برای آنها آسان است. چه از جعبههای ضد آب و ضد ضربه برای حافظه استفاده کنید و چه از کلاسورهای مخصوص با جاهای مخصوص کارتها، کارتهای SD به اندازهای کوچک هستند که میتوانید تعداد زیادی از آنها را در حین کار یا هنگام سفر همراه داشته باشید.
امروزه ظرفیت این کارتها آنقدر زیاد شده که حتی میتوانید در کنار یک کارتخوان حافظه عادی، از آنها به عنوان جایگزینی برای هاردهای قابل حمل یا فلش درایوها هم استفاده کنید.
- تکنولوژی حالت جامد یکی دیگر از مزایای بزرگ کارتهای SD تکنولوژی حالت جامد یا Solid آنها است. کارتهای SD هیچ قطعهی متحرکی در داخل خود ندارند، بنابراین بسیار بعید است که دچار خرابیهای فیزیکی میشوند و شما نگران سایش اتصالات یا نقاط تماس و بخشهای مکانیکی آنها نخواهید بود (به همین دلیل هم اغلب گارانتی کارتهای حافظه مادامالعمر است!).
- قیمت کارتهای SD بسیار ارزان هستند. چه بخواهید برای کارتهای با ظرفیت بسیار بالا هزینه کنید یا کارتهای با ظرفیت کمی کمتر بگیرید، میتوانید به راحتی حجم زیادی از فضای ذخیرهسازی را با خود حمل کنید بدون اینکه هزینه زیادی بپردازید. (خیلی از عکاسان، از همین کارتها، به عنوان درایوهای جانبی برای لپتاپهایشان استفاده میکنند!)
با ظهور تکنولوژیهای جدید در کارتهای SD، قیمتها در ابتدا ممکن است کمی گران باشند. اما به دلیل وجود تعداد زیادی تولیدکننده در بازار، قیمتها به سرعت کاهش مییابند. پس نگران خرید کارت حافظه SD ارزان نباشید.
ظرفیتهای ذخیرهسازی و سازگاری کارتهای SD
مقدار فضای ذخیرهسازی “مورد نیاز” برای کارت SD به شدت بستگی به دستگاهی دارد که از آن استفاده میکنید و نوع محتوایی که با آن دستگاه تولید میکنید.
به عنوان مثال، فایلهای ضبطشده توسط یک دستگاه ضبط صدا به مراتب کوچکتر از فایلهای ویدیوی 4K گرفتهشده توسط دوربین ویدئویی هستند و کمتر کسی را میبینید که مثلا برای یک دستگاه رکوردر صدا، از کارت حافظهای با ظرفیت بیشتر از 32 گیگابایت استفاده کند. اما امروزه 32 گیگابایت، تقریبا حداقل حجمی است که برای دوربینهای دیجیتال نیاز دارید. درک نوع فایلهایی که دستگاه شما ایجاد میکند، برای انتخاب ظرفیت مناسب بسیار مهم است.
اگر در حال ضبط ویدیوی HD یا عکسهای RAW با یک دوربین DSLR یا بدون آینه هستید، بهتر است کارت با بالاترین ظرفیت ممکن را که میتوانید تهیه کنید. فایلهای ویدیوی HD و 4K میتوانند بسیار بزرگ و حجیم باشند و عکسهای RAW با رزولوشن بالا در دوربینهای مدرنی مانند A7r IV سونی، نیز ممکن است حجم به شدت زیادی تولید کنند. اما برای استفادههای دیگر مانند ضبط صدا، استفاده از گوشی هوشمند/تبلت یا دوربینهای ساده برای گرفتن تصاویر JPEG، یک کارت SD با ظرفیت کوچکتر کافی خواهد بود.
رتبهبندی سرعت کارتهای SD و Micro SD
وقتی از رتبهبندی سرعت کارتها صحبت میکنیم، منظور ما سرعت خواندن و نوشتن دادهها است.
با پیشرفت تکنولوژی دوربینها، تولیدکنندگان کارتهای حافظه نیاز به روشی داشتند تا تواناییهای سرعت کارتهای حافظه خود را نشان دهند. به این ترتیب کاربرانی که مثلا برای دوربین جدیدشان نیاز به کارت سریعتر دارند، میتوانند دقیقا همان کارتی را خریداری کنند که شرکت سازنده آن دوربین مشخص و پشتیبانی میکند.
خوشبختانه، استانداردسازی رتبهبندی سرعت انجام شده است تا کاربران همیشه بدانند که هنگام هزینه کردن برای کارتهای حافظه جدید چه انتظاری باید داشته باشند.
البته شرکتها نمیتوانند صرفا به طور بلخواه، از این اعداد و عناوین استفاده کنند و باید حتما مورد تایید انجمن SD باشند. انجمن SD، یک سازمان بینالمللی است که برای حفظ و تایید این استانداردهای اساسی برای کارتهای SD و Micro SD تشکیل شده است.
سه دستهبندی اصلی کارتهای SD براساس سرعتشان وجود دارد:
برای تمامی کارتهای SD، صرفنظر از تولیدکننده، سه دستهبندی اصلی وجود دارد: کلاس سرعت، کلاس سرعت UHS و کلاس سرعت ویدیو. کلاس سرعت UHS معمولترین کلاس سرعت مورد استفاده عکاسان است که در ادامه به تفصیل درباره آن صحبت خواهیم کرد. اما ابتدا به بررسی دستهبندی اصلی کارتهای SD میپردازیم.
کلاس سرعت دستهبندی اصلی است که با نماد “C” بزرگ نشان داده میشود. در این دسته، کلاسهای C2 (کلاس 2)، C4 (کلاس 4)، C6 (کلاس 6) و C10 (کلاس 10) قرار دارند. در هر یک از این کلاسها، حداقل سرعت نوشتن با عددی که در نام آن آمده است نشان داده میشود. به عنوان مثال، C2 حداقل سرعت نوشتن 2MB/s دارد، در حالی که C10 حداقل سرعت نوشتن 10MB/s را ارائه میدهد. (لازم نیست بگوییم که سرعت نوشتن یا Write دیتا در کارتهای C4 و C6 چقدر است؟!)
اگر همچنان کارتهای C-class قدیمی در کیف دوربین خود دارید، ممکن است تمایل داشته باشید آنها را با کارتهای حافظه جدیدتر و سریعتر جایگزین کنید. اما اگر از دوربین یا دوربین فیلمبرداری قدیمی استفاده میکنید، تغییر کارتها ضروری نیست. اگر هم قصد ضبط ویدیو با کیفیت 4K یا بالاتر را دارید، وقت آن است که کارتهای خود را ارتقا دهید.
سرعت کارت خریداریشده یکی از مهمترین عوامل در خرید کارت SD است که اغلب توسط کسانی که با رتبهبندی سرعت کارتهای SD آشنایی ندارند نادیده گرفته میشود. اگرچه ممکن است در ابتدا پیچیده به نظر برسد، اما در واقع درک آن نسبتاً ساده است.
کارتهای U1 و U3
با وجود تعداد زیادی از نمادها، اعداد و مشخصات مختلف بر روی برچسبهای کارت SD، ممکن است پیگیری اینکه هر یک از آنها چه معنایی دارند و برای چه کاربردهایی مهم هستند، دشوار باشد. به عنوان مثال، کارتهای U1 زمانی در اوج بودند، اما اکنون کارتهای U3 رایجتر هستند.
U1 و U3 به سرعت نوشتن کارتها اشاره دارند. U1 میتواند تا 10MB/s بنویسد در حالی که U3 میتواند تا 30MB/s بنویسد. این تفاوت 3 برابری سرعت نوشتن، در واقع تفاوت بزرگی است که با توجه به اندازه فایلهای عکس و ویدیوی تولیدشده توسط دوربینهای مدرن، بسیار مهم است.
دوربینهایی که قادر به تولید تصاویر با وضوح بالا در حالت عکاسی سریع و ضبط ویدیوهای 4K هستند، با کارتهای U3 کارایی بیشتری خواهند داشت، اما برای دوربینهای DSLR مبتدی و دوربینهای بدون آینه ساده، U1 معمولاً کافی است.
همچنین میتوانید مشخصات دوربین خود را بررسی کنید تا ببینید آیا تولیدکننده دوربین شما استفاده از یک سرعت خاص از کارت SD را توصیه میکند یا خیر. با توجه به اینکه دوربینها همواره در حال افزایش قابلیتها و وضوح تصاویر هستند، همیشه بهتر است بهترین کارتهای موجود را برای آیندهنگری خریداری کنید.
- U1: 10MB/s – مناسب برای: ویدیوی 1080p، تصاویر RAW و JPEG
- U3: 30MB/s – مناسب برای: ویدیوی 4K، تصاویر RAW در حالت عکاسی سریع
UHS 1 در مقابل Class 10
Class 10 بالاترین سرعت موجود برای نوع قدیمیتر تکنولوژی کارت SD است. از سال 2009، تکنولوژی UHS رایجتر شده است. این تکنولوژی از یک باس دادهی جدیدتر که در دوربینهای مدرن یافت میشود استفاده میکند. برای استفاده از کارت UHS، دوربین شما باید از تکنولوژی UHS پشتیبانی کند. از نظر سرعت نوشتن، UHS 1 و Class 10 هر دو به سرعت 10MB/s میرسند. چون سرعت آنها یکسان است، انتخاب بین کارتهای UHS1 و Class 10 به نوع کارتی که با دوربین شما سازگار است بستگی دارد.
مقایسه کارتهای U3، Class 10 و U1
کارتهای U1 و U3 با باس انتقال UHS که در دستگاههای جدیدتر استفاده میشود سازگار هستند. گاهی اوقات، ممکن است کارتهایی را ببینید که دارای رتبهبندی U1 و Class 10 هستند. این به این معناست که وقتی کارت روی یک باس داده استاندارد با سرعت بالا استفاده شود، با سرعت Class 10 کار میکند، اما وقتی روی باس UHS استفاده شود، با سرعت U1 عمل میکند. همانطور که اشاره شد، سرعت برای هر دو حالت معمولاً 10MB/s است.
در این سرعت، کارتهای U1 و Class 10 برای دوربینهای عکاسی حرفهای که تصاویر RAW میگیرند و ضبط ویدیوی HD تا کیفیت 1080p مناسب هستند. این سرعت برای افرادی که به دنبال توازن بین سازگاری با تجهیزات فعلی و استفاده در آینده در کنار قیمت مناسب و اقتصادی هستند گزینهی خوبی است.
برای دوربینهای 4K و دوربینهای با وضوح بالا که قادر به عکاسی با شاتهای سریع هستند، U3 معمولاً بهترین انتخاب برای عملکرد سریع و پایدار بدون تأخیر است.
کلاسهای کارتهای SD چی هستند؟
کارت SD با Class 2
این کارتها پایینترین سرعت را در بین کارتهای موجود دارند و برای دوربینهای ساده سطح مبتدی، ضبط صدا، و ضبط ویدیوی SD با وضوح پایین مناسب هستند.
کارت SD با Class 4 و 6
کارتهای این کلاسها از نظر سرعت در سطح متوسط قرار دارند و برای دوربینهای عکاسی که فایلهای JPEG ثبت میکنند و ضبط ویدیوی HD سبک با کیفیت 720p مناسب هستند.
ملاحظات امنیتی کارت SD
بدون توجه به مقدار حافظه و سرعتی که از کارتهای SD خود دریافت میکنید، داشتن یک سیستم برای حفاظت از دیتاهای روی آن، در برابر خطرات فیزیکی احتمالی یا تخریب اطلاعات با گذشت زمان، و همچنین سرقت اطلاعات بسیار مهم است.
اندازه کوچک کارتهای SD باعث میشود که به راحتی ذخیره شوند، اما همچنین به راحتی ممکن است خراب یا گم شوند. هنگام کار با این کارتها باید به خطرات احتمالی پیش رو توجه کنید. ما قبلا مطلبی با عنوان 18 اشتباه در هنگام استفاده از کارتهای حافظه SD منتشر کردهایم که تمامی خطرهای احتمالی را در آن توضیح دادیم و خواندن آن را پیشنهاد میکنیم.
هنگام خرید، مطمئن شوید که از سازندگان کارتهای SD با کیفیت و معتبر خرید میکنید. برندهای برتر در صنعت عکاسی با ارائه کارتهای SD با کیفیت و دوام بالا این اطمینان را به ما میدهند که اشکالات معمول در کارت های SD ارزان قیمت، باعث از دست رفتن دیتاهای با ارزش ما نمیشوند.
غیرفعال کردن یا جلوگیری از حذف اطلاعات به صورت فیزیکی
تنها قسمت متحرک در یک کارت SD، سوئیچ کوچکی است که در سمت چپ آن قرار دارد و حفاظت از Write یا نوشتن اطلاعات را فعال و غیرفعال میکند. اگر نگران هستید که ممکن است به اشتباه یک کارت SD که حاوی دادهها یا فیلمهای مهم است را فرمت کنید، میتوانید سوئیچ را به حالت قفل منتقل کنید.
اغلب عکاسان و فیلمبرداران، وقتی کارت حافظه شان را از دوربین بیرون میآورند، این سوییچ را فعال میکنند تا مطمئن شوند که اطلاعات به هیچ وجه از دست نمیرود.
البته فقط کارتهای SD با اندازه کامل این سوئیچ حفاظت از نوشتن را دارند، بنابراین اگر میخواهید اطلاعات یک کارت microSD را محافظت کنید، باید از روشهای نرمافزاری استفاده کنید تا دیتاهای روی کارت از بازنویسی یا حذف شدن اتفاقی محافظت شوند.
مراقب این سوییچ کوچک باشید. اگر متوجه شدید که سوئیچ کارت شما بیش از حد سفت یا شل شده است، ممکن است وقت آن باشد که کارت خود را تعویض کنید.
محافظت با رمز عبور
اگرچه امکان محافظت با رمز عبور برای یک کارت SD یا microSD وجود دارد، درست مانند هر فلش درایو یا هارد درایو دیگر، اما این معمولاً یک ویژگی داخلی نیست. برای این کار نیاز به استفاده از نرمافزار رمزگذاری با دستگاههای Windows، iOS، یا Android خود دارید.
ویندوز 10، 8، و 7 دارای یک ابزار نرمافزاری به نام Bitlocker هستند که رمزگذاری کارت SD را نسبتاً آسان میکند، اما باید قبل از رمزگذاری کارت خود را فرمت کنید، بنابراین این کار را هنگام خرید یک کارت جدید انجام دهید. (آموزشهای زیادی برای استفاده از Bitlocker به زبان فارسی موجود هست)
دستگاههای اندرویدی نیز امکان رمزگذاری کارتهای SD خارجی را از طریق منوی تنظیمات امنیتی فراهم میکنند، اما این فرآیند بسته به دستگاه و نسخه سیستم متفاوت است.
کارتهای SD هوشمند
کارتهای SD هوشمند، microSDهایی هستند که قابلیتهای SE و NFC داخلی دارند. این کارتها از فناوری مشابه تراشه بدون تماس در کارتهای اعتباری یا گوشیهای شما استفاده میکنند. این کارتها لزوماً برای استفاده در دوربینها و دوربینهای فیلمبرداری مناسب نیستند، اما برای استفاده در تلفن همراه بسیار کاربردی هستند.
با داشتن یک کارت SD هوشمند، میتوانید از تلفن خود برای پرداخت بدون تماس با فروشندگان، سیستمهای حمل و نقل عمومی، یا حتی برای ورود امن در دربهای کنترلشده با قفلهای NFC استفاده کنید. این روشها کمکم در ایران هم در حال گسترش است، اما هنوز برای خیلی از عکاسان و فیلمبرداران کاربردی ندارد.
اگر بهعنوان یک عکاس به دنبال ارتقاء فرآیند کاری خود با یک کارت SD هوشمند هستید، یک کارت SD با قابلیت WiFi میتواند یک جایگزین عالی برای کارتهای عادی شما باشد. این کار به شما اجازه میدهد تا اگر دوربینتان دارای WiFi نیست، تصاویر خود را به صورت بیسیم با استفاده از تلفن همراه یا لپتاپ (از طریق یک اپلیکیشن مخصوص خود کارت) مشاهده کنید یا انتقال دهید.
کارتهای SDIO
کارتهای SDIO منحصربهفرد هستند و به نوعی ترکیبی از کارتهای SD و یک مینی کامپیوتر هستند. این کارتها هم ذخیرهسازی دادهها را ارائه میدهند و هم قابلیت محاسباتی یا اپلیکیشنی. کارتهای SDIO میتوانند به آداپتورهای بلوتوث، گیرندههای GPS، و مجموعهای از دستگاههای دیگر متصل شوند. این کارتها فعلا در کشورهای دیگر بیشتر محبوب هستند.
در ایران کارتهای SDIO محبوبیت زیادی پیدا نکردهاند، زیرا با هر اسلات کارت SD کار نمیکنند. ضمن اینکه بسیاری از دستگاههایی که از این کارتها استفاده میکنند، (مانند تلفنهای هوشمند) اصولا از روشهای دیگری برای ارائه تکنولوژی بلوتوث و GPS استفاده میکنند و به همین دلیل هم کارتهای SDIO برای کاربران استفاده کمتری پیدا میکند.
کارتهای SD چقدر عمر میکنند؟
یا آنطور که خیلی از مشتریان ما میپرسند: “چند وقت یک بار باید کارتهای SD تعویض شوند؟”
یادتان باشد باید کارتهای SD را پس از ۲-۳ سال استفاده منظم یا به محض مشاهده اولین نشانههای مشکل (مثلا گیر کردن سوییچ قفل آنها یا Detect نشدن توسط کامپیوتر) به سرعت تعویض کنید. دلیل این امر این است که کارتهای SD به شدت به آسیب فیزیکی و فرسودگی ناشی از استفاده حساس هستند. این کارتها به عنوان یک راهحل موقت برای ذخیرهسازی عالی هستند، اما تنها برای ثبت و انتقال دادهها به دستگاه دیگری مانند یک هارد دیسک مناسبند، نه نگهداری اطلاعات!
در اینجا چند مورد را برای مراقبت بیشتر ذکر میکنیم. آسیب فیزیکی اگرچه تعویض یک کارت با ظرفیت بالا و گرانقیمت مانند کارت حافظه سن دیسک SanDisk 64GB Extreme PRO SDXC Card 300MB/s واقعا دردناک است، اما از دست دادن تصاویر پس از فیلم یا عکسبرداری بسیار بدتر است!
اگر متوجه تاببرداشتن، شکاف یا جداشدگی در طرفین بدنه، خراش یا فرو رفتگی روی نقاط کنتاکتها، سوراخ، چینخوردگی یا آسیب روی جداکنندههای بین نقاط کنتاکتها شدید، سریعا کارت خود را تعویض کنید.
کاهش کیفیت با گذشت زمان؟
بسیاری از افراد میپرسند آیا کارتها با گذشت زمان کیفیت خود را از دست میدهند؟ اگر کارتهای خود را به درستی در داخل دوربین فرمت کنید و به خوبی از آنها مراقبت کنید، باید تا چند سال دوام بیاورند. با این حال، این به معنای مناسب بودن کارتهای حافظه برای ذخیرهسازی طولانیمدت عکسهای شما نیست. کارتهای SD معمولاً دادهها را بیشتر از حدود ۵ سال نگه نمیدارند، بنابراین بهتر است از آنها به عنوان ذخیرهسازی موقت استفاده کنید.
نتیجهگیری راهنمای خرید کارت حافظه SD
انتخاب کارت SD مناسب برای دستگاهتان بسیار مهم است تا بهترین عملکرد را از دستگاه خود بگیرید و از هر گونه مشکل یا از دست دادن دیتاها جلوگیری کنید. اگر کارتی که انتخاب میکنید خیلی کم حجم باشد، ممکن است به سرعت پر شود و دقیقا زمانی که بیشترین نیاز را به فضای بیشتر دارید (در بین کار) معطل کند. اگر هم کارت خیلی کند باشد، ممکن است دستگاه شما در هنگام نوشتن فایلها با مشکل مواجه شود یا حتی باعث از دست رفتن دائمی آن فایلها شود. نیازهای خود را بشناسید، کارت مناسب را پیدا کنید، و از دوربینتان بهترین بهره را ببرید.
برای مشاوره بیشتر هم میتوانید روی همراهی کارشناسان دیجی آرکی حساب کنید.