بررسی Boyamic بهترین میکروفون بی سیم بویا

Boyamic بهترین میکروفون بی سیم بویا

فهرست عناوین

بررسی Boyamic بهترین میکروفون بی سیم بویا: خداحافظی با مشکلات قطع سیگنال با ضبط داخلی

 

شرکت بویا یکی از محبوب‌ترین شرکت‌های سازنده میکروفون در بازار است و حالا با معرفی میکروفون جدیدش، نگرانی کاربران بابت قطعی سیگنال‌ میکروفون‌های بی‌سیم برطرف کرده و علاوه بر ارتباط بی سیم از راه دور، امکان ضبط داخلی در خود میکروفون را هم به تولید کنندگان محتوا می‌دهد. بدون شک Boyamic بهترین میکروفون بی سیم بویا است که تا امروز وارد بازار ایران شده است. در این مطلب به بررسی میکروفون Boyamic می‌پردازیم که هم اکنون در وب‌سایت دیجی آرکی در دسترس است.

 

Boyamic بهترین میکروفون بی سیم بویا

 Boyamic یک میکروفون بی‌سیم کارآمد است که امکان ضبط صدای واضح و پرقدرت به‌صورت بی‌سیم و از فاصله دور را فراهم می‌کند. قابلیت ضبط داخلی آن اطمینان می‌دهد که لحظات مهم به دلیل قطع سیگنال از دست نمی‌روند. این ویژگی برای فیلم‌برداران عروسی، خبرنگاران و تولید کنندگان محتوا که نمی‌توانند لحظات کلیدی را دوباره ضبط کنند، بسیار جذاب خواهد بود.
میکروفون Boyamic در واقع یک پکیج سه تکه است که شامل یک گیرنده و دو فرستنده بی‌سیم می‌شود. مشخصات این میکرفون به اختصار اینگونه است:

مشخصات میکروفون Boyamic

میکروفون یقه ای بی سیم بویا BOYA Boyamic Wireless Microphoneفرستنده میکروفون Boyamic

  • ابعاد: 47x29x13.5 میلی‌متر
  • وزن خالص: 24 گرم
  • حداکثر SPL: برابر 120 دسی‌بل
  • الگوی ضبط صدا: همه‌جهته
  • نوع انتقال: فرکانس دیجیتال 2.4 گیگاهرتز
  • نسبت سیگنال به نویز: >90 دسی‌بل
  • عمر باتری: 6 ساعت با ضبط داخلی یا 10 ساعت بدون ضبط داخلی
  • حداکثر فاصله برد میکروفون: 300 متر (البته با خط دید مستقیم)
  • ضبط داخلی: دارد

میکروفون یقه ای بی سیم بویا BOYA Boyamic Wireless Microphoneگیرنده میکروفون Boyamic

  • نوع دریافت: فرکانس دیجیتال 2.4 گیگاهرتز
  • ابعاد: 46x34x19 میلی‌متر
  • وزن خالص: 29 گرم
  • حداکثر فاصله: 300 متر (با خط دید مستقیم)
  • دارای صفحه نمایش: از نوع OLED
  • عمر باتری: 11 ساعت

 

شرکت Boya از زمان معرفی خود در سال 2012، میکروفون‌های مختلفی را برای تولیدکنندگان محتوا تولید کرده است؛ از میکروفون‌های سیمی یقه ای مانند میکروفون یقه ای بویا BY-M1، که یکی از بهترین انتخاب‌های موجود در بازار برای ولاگینگ (بلاگ تصویری مانند یوتیوب) و ضبط پادکست است، تا میکروفون های رومیزی پیشرفته مانند میکروفون بویا BY-PM500 که کیفیتی در حد محصولات رده بالا و گرانقیمت AKG و سنهایزر دارند.
میکروفون Boyamic که در مارس 2024 عرضه شد، یک کیت میکروفون بی‌سیم دو کاناله 2.4 گیگاهرتزی است که قابلیت‌های بیشتری نسبت به کیت میکروفون بی سیم بویا BY-XM6-S4  (با قیمتی مشابه) دارد.

 

 

Boyamic برای ولاگرها و فیلم‌سازانی طراحی شده است که می‌خواهند صدای خود را از طریق یک فرستنده که به پیراهن سوژه متصل می‌شود، به‌صورت بی‌سیم به گیرنده‌ای که به تلفن هوشمند یا دوربین متصل است، برسانند. بسیاری از کیت‌های میکروفون بی‌سیم چینی در بازار امروز ایران در دسترس هستند که اغلب آنها ارزان‌تر از این کیت قیمت‌گذاری شده‌اند. به عنوان مثال حالا شما با قیمتی حدود ⅛ این میکروفون، می‌توانید گزینه‌هایی بسیار اقتصادی مانند میکروفون بی سیم K15 Wirreless Microphone Dual را خریداری کنید یا رقبای سرسختی مانند میکروفون بی سیم رود Rode ME Wireless Microphone هم در بازار هستند که می‌توانند روی تصمیم خرید شما موثر باشند.

بنابراین ما Boyamic را به دقت بررسی کردیم تا ببینیم عملکرد آن در شرایط مختلف چگونه است. همچنین توانایی آن را برای کاهش نویز باد و سایر صداهای مزاحم محیطی مانند ترافیک هم بررسی کرده‌ایم تا بتوانید با خیال راحت آن را خریداری نمایید.

 

Boyamic بهترین میکروفون بی سیم بویا

 

 

Boyamic: طراحی و کاربری

کیت Boyamic شامل یک کیس شارژ است که دو میکروفون فرستنده و یک گیرنده را در خود جای می‌دهد (به‌علاوه لوازم جانبی مانند محافظ‌های باد و میکروفون‌های لاوالیر سیمی – که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت). دقیقا مانند یک پاوربانک، با اتصال یک کابل USB-C به کیس این میکروفون، می‌توانید تمام فرستنده‌ها و گیرنده‌هایش را به‌طور هم‌زمان شارژ کنید.

چون محتوای داخل کیس به‌طور یکسان شارژ می‌شوند، می‌توانید مطمئن باشید که هنگام انجام مصاحبه، میکروفون سوژه و میکروفون دوم که احتمالا برای مجری استفاده می‌شود، به یک اندازه شارژ را نگه می‌دارند و اینطور نیست که مثلا یکی از آنها زودتر تمام شود. یک امتیاز بزرگ میکروفون Boyamic این است که کیس آن هم دارای یک باتری داخلی است. بنابراین وقتی کار با میکروفون‌ها ندارید و آنها را داخل کیس می‌گذارید، شارژ آن‌ها به‌روزرسانی شده و هر دو دوباره شارژ می‌شوند. (دقیقا مانند هندزفری‌های بلوتوثی یا ایربادز)

عمر باتری این میکروفون ابدا برای شما نگرانی ایجاد نمی‌کند. زیرا هر دو فرستنده در صورت شارژ کامل، می‌توانند تا 10 ساعت کار کنند یا اگر از قابلیت ضبط داخلی استفاده کنید، باز هم تا 6 ساعت کار می‌کنند که تقریبا برای اغلب برنامه‌های قابل تصور کافی است. ضمنا نیازی هم به حافظه جداگانه ندارید، چون ضبط داخلی صدای سوژه‌ها به‌صورت یک فایل WAV مستقیماً بر روی حافظه 8 گیگابایتی خود فرستنده ذخیره می‌شود که به شما امکان ضبط تا 15 ساعت صدا روی هر فرستنده را می‌دهد. یعنی 9 ساعت بیشتر از زمانی که باطری آن تمام بشود!


 

قطعات کیت Boyamic بیشتر از پلاستیک ساخته شده‌اند. شاید خیلی‌ها این را ایراد ببینند، اما از نظر ما این یک عیب نیست، زیرا باعث می‌شود فرستنده‌ها سبک باشند (تقریباً 24 گرم) و وقتی روی لباس نصب می‌کنید، لباس سوژه دچار افتادگی و کشیدگی نشود. البته پشت میکروفون، یک مگنت قوی دارد که می‌توانید فرستنده را با استفاده از یک آهنربای محکم به لباسی که یقه ندارد (مانند تی‌شرت) وصل کنید.

 

 

فرستنده‌های پلاستیکی سیاه‌رنگ دارای یک دکمه قرمز برای فعال کردن ضبط داخلی و یک دکمه آبی برای فعال کردن کاهش نویز نرم‌افزاری هستند. به همین سادگی. دیگر نیازی ندارید، عبارت‌های روی آنها را بخوانید یا به خاطر بیاورید که کدام دکمه برای چه کاری است.

 

Boyamic بهترین میکروفون بی سیم بویا

 

شخصا این قابلیت را بسیار کاربردی می‌دانم. چون خیلی وقت‌ها به عنوان فیلم‌بردار از سوژه‌هایم فاصله دارم و می‌توانم از دور به آنها بگویم که خودشان کدام دکمه را بزنند.

یک چراغ قرمز کوچک روی هر فرستنده هم هست که نشان می‌دهد ضبط داخلی فرستنده‌ها فعال است و یک چراغ سبز هم نشان می‌دهد که کاهش نویز فعال شده. طراحی فرستنده‌ها چندان کوچک و نامحسوس نیستند. هرچند این روز‌ها خیلی از تولید کنندگان محتوا، اصلا اصرار دارند که میکروفون بی‌سیم خودشان را در ویدیو‌هایی که می‌سازند نمایش دهند، اما در صورتی که ترجیح دهید میکروفون‌ها دیده نشوند، (برای ظاهری پنهانی‌تر) می‌توانید فرستنده را به پشت کمربند سوژه وصل کنید و کابل میکروفون لاوالیر موجود در بسته همین میکروفون را به سوکت فرستنده وصل کنید و سپس میکروفون لاوالیر را به کنار پیراهن سوژه وصل کنید.

یکی از چالش‌هایی که قبلاً با آن مواجه شده‌ام، زمانی بود که گیرنده کیت بی‌سیم را به آیفونم متصل می‌کردم. بسیاری از کیت‌ها دارای کابل 3.5 میلی‌متری TRS به TRS بودند که به من امکان می‌داد گیرنده را به دوربین DSLR متصل کنم. این به این معنا بود که مجبور بودم یک آداپتور ثالث خریداری کنم تا گیرنده را به پورت لایتنینگ آیفون 14 خود وصل کنم.

اما کیت Boyamic دارای آداپتور کابل لایتنینگ هم هست که به‌راحتی در گیرنده جای می‌گیرد، بنابراین دارندگان آیفون 14 و مدل‌های قدیمی‌تر می‌توانند گیرنده را “مستقیماً” به دستگاه خود وصل کنند. کاربران اندروید و صاحبان آیفون 15 هم می‌توانند آداپتور USB-C موجود را به گیرنده Boyamic متصل کنند. و اگر می‌خواهید با دوربین‌های DSLR یا میرورلس فیلم‌برداری کنید، می‌توانید گیرنده را در کفشک این دوربین‌ها قرار داده و آن را از طریق کابل جک مستقیم میکروفون به خود دوربین متصل کنید. این تنوع باعث می‌شود Boyamic یک دستگاه مناسب برای ضبط صدا برای طیف گسترده‌ای از فیلم‌سازان باشد.

 

 

عملکرد میکروفون Boyamic

برای تست Boyamic به یک پارک پر از باد و صدای درختان رفتم. می‌دانیم که این یکی از بدترین موقعیت‌ها برای ضبط صدا است. هنگام ضبط صدا در فضای باز، نویز باد می‌تواند دشمن شماره یک شما باشد (حتی بدتر از صدای ترافیک). خود فرستنده‌های Boyamic دارای یک کپسول ضد باد هستند، اما این ویژگی در هنگام آزمایش ما نویز باد را چندان کاهش نداد. با این حال، به‌محض اینکه محافظ باد “dead cat” را روی فرستنده وصل کردم، نویز باد به‌خوبی کاهش یافت و امکان ضبط یک صدای تمیز در فضای باز فراهم شد. محافظ باد با یک گیره چرخشی روی فرستنده‌ها وصل می‌شود که به‌راحتی از آنها جدا نشود (در واقع در طول آزمایش من محکم سر جایش ماند و اصلا تکان نخورد).

سپس آداپتور USB-C موجود را به گیرنده وصل کرده و سپس گیرنده را مستقیماً به آیفون خودم متصل کردم. خوشبختانه برخلاف برخی از میکروفون‌های بی‌سیم، نیازی به تنظیمات پیچیده نداشتم. با روشن کردن فرستنده و گیرنده، هر دو به سرعت به هم متصل شدند و بلافاصله آماده ضبط بودم.
میکروفون Boyamic خودش به‌صورت خودکار یک کانال فرکانس رایگان را انتخاب می‌کند، بنابراین در مکان‌هایی با شلوغی زیاد سیگنال‌های روی این فرکانس، مانند پارک‌ها یا خیابان‌های پرجمعیت، ابدا با مشکل تداخل مواجه نخواهید شد.

 

برد سیگنال میکروفون Boyamic  و عملکرد در فواصل مختلف

شرکت بویا ادعا می‌کند که برد انتقال سیگنال Boyamic تا 300 متر است، البته با شرط اینکه خط دید مستقیم بین فرستنده و گیرنده برقرار باشد. در تستی که ما گرفتیم، زمانی که در حدود 100 متری گیرنده بودم و خط دید کاملی داشتم، صدا با کیفیت و شفاف منتقل می‌شد. اما وقتی مانعی مانند درختان پارک، بین من و گیرنده قرار می‌گرفت، قطع و وصل شدن سیگنال اتفاق می‌افتاد. این مسئله در فواصل دورتر و در مکان‌هایی که خط دید کامل نیست، ممکن است بیشتر به چشم بیاید. هرچند برای سناریو‌های ضبط ویدیویی چنین فواصلی دور از ذهن است، اما ممکن است برای پروژه‌های استراق سمع از راه دور نیاز باشد و دانستن آن ضروری است.

در چنین شرایطی برای اطمینان از ضبط مداوم صدا، دکمه قرمز ضبط داخلی را روی فرستنده فشار بدهید تا صدا را روی حافظه داخلی فرستنده هم ذخیره کند. این ویژگی به‌ویژه در مواردی که سیگنال بی‌سیم ناپایدار است، بسیار کاربردی است و خیالتان راحت می‌شود که صدای در حال ضبط (علی‌رغم قطع و وصل صدای بی‌سیم)، کامل و دقیق ضبط می‌شود. با این کار، اگر سیگنال بی‌سیم قطع شود، یک فایل WAV با کیفیت بالا از صدای سوژه در اختیار دارید که می‌توانید بعداً با صدای ضبط‌شده در گیرنده سینک کنید.

 

کیفیت صدا و کاهش نویز
در تست دیگری، به مرکز شهر پر سر و صدا رفتم تا کیفیت میکروفون را در محیط‌های پر نویز ترافیکی آزمایش کنم. صدای محیطی مانند ترافیک سنگین و مردم در حال عبور، به‌خوبی توسط میکروفون ضبط می‌شد. برای کاهش این صداهای محیطی، دکمه آبی کاهش نویز را فعال کردم. کاهش نویز توانست صدای محیط را تا حدی کمتر کند، اما هم‌زمان صدای من نیز کمی ضعیف‌تر و به‌اصطلاح “خفه‌تر” شد. به همین دلیل، ترجیح می‌دهم برای کاهش نویز از ابزارهای پردازش در نرم‌افزارهای ویرایش صدا مانند ادوبی آدیشن استفاده کنم.

 

Boyamic بهترین میکروفون بی سیم بویا

 

نتیجه‌گیری: آیا خرید میکروفون Boyamic منطقی است؟

fh بررسی میکروفون بویا Boyamic fi hdk kjd[i ld vsdl ;i در مجموع، میکروفون Boyamic یک ابزار بسیار کارآمد برای فیلم‌سازان، ولگرها و تولیدکنندگان محتوا است که نیاز به ضبط صدا به‌صورت بی‌سیم و با اطمینان بالا دارند. قابلیت ضبط داخلی، برد انتقال سیگنال طولانی و امکان اتصال مستقیم به دستگاه‌های مختلف مانند گوشی‌های هوشمند و دوربین‌های DSLR از نقاط قوت اصلی این میکروفون است. هرچند که در محیط‌های با مانع یا هنگام از دست دادن خط دید مستقیم، ممکن است با قطع و وصل شدن سیگنال مواجه شوید، اما قابلیت ضبط داخلی این مشکل را جبران می‌کند و به همین دلیل هم به نظر من Boyamic بهترین میکروفون بی سیم بویا در این محدوده قیمتی است.

Boyamic برای شما مناسب است اگر:

  • به ضبط داخلی نیاز دارید تا در صورت قطع سیگنال، صدا از دست نرود.
  • می‌خواهید صدا را از طریق گیرنده “نظارت و ضبط” کنید.
  • می‌خواهید گیرنده را بدون کابل به گوشی هوشمند خود متصل کنید.

Boyamic برای شما مناسب نیست اگر:

  • به میکروفونی با کاهش نویز داخلی قدرتمند نیاز دارید.
  • نیاز به ضبط در محیط‌هایی دارید که خط دید کامل بین فرستنده و گیرنده وجود ندارد. مثلا کیوسک‌های ضبط

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *