بررسی تریگر Godox X3: یک راه ارتباطی کوچک و پایدار و قدرتمند برای فلاشهای شما

- نویسنده: امیر یاری
- تاریخ انتشار:
فهرست عناوین
تریگرهای فلاش معمولا زشتترین بخش تجهیزات عکاسی هستند! آنها اغلب به شکل یک جعبه پلاستیکی حجیم با دکمههای کوچک و نه چندان کاربردی و (احتمالا در مدلهای جدیدتر دارای یک صفحهنمایش TFT کوچک و زشت) طراحی میشوند. اما شرکت Godox به طرز عجیبی موفق شده است یک تریگر فلاش جدید طراحی کند که واقعاً به نظرم زیباست. شبیه به تریگرهای شرکت ProFoto که همیشه آرزوی استفاده از آنها را داشتهام! تریگر Godox X3
تریگر بیسیم و جمعوجور Godox X3 (که قبلا در خبرها آن را با نام Xnano شناخته بودم)، همان عملکرد پایدار و قابل اعتماد تریگرهای شناختهشدهی قبلی Godox را، البته در اندازهای بسیار کوچکتر به شما میدهد. X3 گودوکس با طیف گستردهای از فلاشهای Godox که از پروتکلهای بیسیم قدیمی این شرکت استفاده میکنند هم سازگار است و حالا در نسخههای سازگار با دوربینهای Canon، Nikon، Sony، Fujifilm و OM/Panasonic عرضه میشود.
پس قبل از خرید، نیازی نیست نگران کار با فلاشهای گودوکس بیسیم خودتان باشید، بلکه باید توجه کنید که این تریگر را برای چه دوربینی نیاز دارید. این تریگر همچنین تحت برند Flashpoint کمپانی Adorama در ایالات متحده، با نام Flashpoint R2 Nano به فروش میرسد که دقیقا همین مشخصات و ظاهر را دارد. بنابراین اگر آن را در ایران با این نام دیدید، احتمالا کشور مبدا آن ایالات متحده بوده است.
یکی از ویژگیهای برجسته Godox X3، سیستم انتقال بیسیم ۲.۴ گیگاهرتز آن با عملکرد برد بلند است که از ارتباط تا برد ۱۰۰ متری پشتیبانی میکند و آن را برای محیطهای داخلی و خارجی ایدهآل میکند. علاوه بر این، X3 با حالت نورسنجی خودکار TTL (تشخیص نوردهی از طریق لنز)، تنظیمات دستی یا M برای کنترل دقیق و حالت چند فلاشی برای جلوههای استروب خلاقانه،عملکرد کاملی را ارائه میدهد.
سینک یا همگامسازی سرعت بالا (HSS) تا ۱/۸۰۰۰ ثانیه به سرعتهای شاتر بالا اجازه میدهد، از این ویژگی برای فریز کردن عکسهای اکشن یا عکاسی در نور زیاد با حفظ عمق میدان کم استفاده کنند.
البته برای استفاده از این قابلیت، باید فلاش هایتان هم امکان ارائه قابلیت HSS را داشته باشند.
نگاهی کلی به مشخصات تریگر Godox X3
ویژگی | توضیحات |
---|---|
نوع ارتباط | تریگر بیسیم فلاش |
فرکانس بیسیم | ۲.۴ گیگاهرتز |
برد بیسیم | تا ۱۰۰ متر |
حالتهای نورسنجی | TTL، دستی، چند فلاشه |
همگامسازی سرعت بالا | تا ۱/۸۰۰۰ ثانیه |
سازگاری با دوربینها | Canon، Nikon، Sony، Fujifilm، OM/Panasonic |
منبع تغذیه | 2 باتری لیتیوم یون 3.7 ولت (که البته در بسته بندی موجود نیست) |
وزن | 48 گرم |
ابعاد | 4.7 × 4.1 × 3.9 سانتیمتر |
مشخصات این تریگر را میتوانید در بالا ببینید. مهمترین نکته در این مشخصات، باطری لیتیومی آن است که در ادامه به آن میپردازم.
تجربه کار با تریگر Godox X3
اندازه فوقالعاده کوچک:
من قبل از اینکه تریگر Godox X3 را از دیجی آرکی بگیرم، تصاویر آن را روی اینترنت دیده بودم و طبیعتا انتظار همین اندازه ها را از آن داشتم. اما با دریافت آن باز هم از کوچکی فوقالعادهاش شگفتزده شدم. تا به حال از هیچ تریگر فلاشی به این کوچکی استفاده نکرده بودم که کنترل دستی فلاش را هم محدود نکند.
در مقایسه با Godox X2T (تریگر فلاش قبلی من)، X3 یک گام رو به جلو بزرگ در طراحی است. گودوکس X3 موقع حمل دوربین روی هاتشو آن به سختی قابل تشخیص است و یک وقتهایی یادتان میرود که اصلا روی دوربینتان نصب شده. اگر با دوربینهای کوچکی مانند Sony A7C II یا Fujifilm X-T5 عکاسی کرده باشید که بدنههای کامپکتی دارند، احتمالا متوجه شدید که تریگرهای بزرگ Godox روی آنها، حتی تعادل خود دوربین را هم به هم میزنند، اما به نظرم X3 برای کار با این دوربینهای کوچک کاملاً مناسب به نظر میرسد.
قابل حمل اما با محافظت کمتر:
وقتی X3 روی دوربین نیست، فضای خیلی کمی در کیف تجهیزات من اشغال میکند، اما خودش یک کیف دارد که پس از قرار دادن آن در این کیف محافظ همراه، این صرفهجویی در اندازه طراحی چندان قابل توجه نیست و دوباره همان سایز تریگرهای بزرگ میشود. من قبلا نیازی نمیدیدم که تریگر X2 (مدل قبلی گودوکس) را در هیچ کیف محافظی قرار دهم. زیرا به نظرم به نظر به اندازه کافی برای تحمل ضربه محکم است. اما در مورد X3 به خاطر وجود صفحهنمایش لمسی بزرگش، در مورد استحکام آن در طولانی مدت بیشتر محتاط هستم و فکر میکنم ممکن است در صورت ضربه آسیب ببیند.
طراحی و کیفیت ساخت عالی:
با توجه به کوچکی و صفحه نمایش بدون محافظی که دارد، با این حال باز هم نمیتوانم از طراحی X3 ایرادی بگیرم. این دستگاه ظاهر مینیمالیستی بسیار زیبایی دارد، مواد استفادهشده در ساخت ان درجه یک هستند و خود صفحهنمایش با رنگهای مشکی عمیق و وضوح عالی واقعاً خیرهکننده است (واقعا فراتر از یک صفحه نمایش عادی مانند آنچه روی ماشین حسابها میدیدیم!).
تریگر X3 گودوکس بسیار باکیفیتتر از قیمتی که دارد به نظر میرسد. واقعا اگر لوگوی Godox روی آن نبود، ممکن بود فکر کنم این محصول تیم طراحی Profoto است.
رابط کاربری کاربرپسند:
رابط کاربری X3 کاربرپسند و بسیار راحت است (فقط کمی به خودتان زمان دهید تا جای منوها را به خاطر بسپرید). یک صفحهنمایش لمسی OLED واضح، تنظیمات و کنترلهای آسان برای پیمایش را نمایش میدهد. اگر هم روشهای قدیمی را ترجیح میدهید، یک دکمه چرخان روی کناره برای پیمایش منوها وجود دارد که شبیه به کرون یا تاج دیجیتال در ساعتهای Apple Watch است. حرکت انگشت کشیدن روی صفحه سادهتر است و به نظر بهتر است برای ورود به منوهای تنظیمات این روش را به خاطر بسپارید، چون برای انتخاب هیچ گزینهای، وارد بیشتر از دو یا سه منوی تو در تو نمیشوید و دسترسیها کاملا ساده است. اگرچه برخی از تریگرهای بزرگتر مانند X2 Pro دکمههایی دارند که استفاده از آنها سریعتر است.
اندازه کوچک و چالشهای انگشتان بزرگ:
اندازه کوچک X3 برای افرادی که دست و انگشتان بزرگ دارند، یک ایراد جزئی است. خوشبختانه برای من مشکلی نبود. اما ممکن است گاهی اوقات تنظیم دقیق قدرت با کشیدن انگشت روی صفحه برای این افراد دشوار باشد و به جای آن مجبور باشند از چرخ کناری یا دکمههای مثبت/منهای روی صفحه استفاده کنند. برای جلوگیری از عوض کردن ناخواسته تنظیمات، در صورتی که تنظیمات به طور مرتب تغییر نمیکنند، میتوانید برای جلوگیری از تغییر اتفاقی تنظیمات، صفحه را قفل کنید.
عملکرد و کارایی Godox X3
عملکرد بیسیم قابل اعتماد:
از نظر عملکرد، X3 نتایج ثابت و کاملا قابل اعتمادی را به شما ارائه میدهد. ارتباط بیسیم کاملا پایدار و بدون قطعی است، راهاندازی X3 با گروههای مختلف و همچنین قفل کردن ID فلاشها بسیار آسان است و تریگر به سرعت به دستورات پاسخ میدهد. X3 را با تمام تنظیمات مختلف فلاشی که میتوانستم فکر کنم (با سه هد فلاش در دسترس) امتحان کردم و برای کنترل تک به تک یا گروهی فلاشها، همه چیز را کاملاً همگامسازی کرد.
حالت TTL دقیق:
من کمی وسواس به کنترل نورپردازی دارم و از آنجا که معمولاً آتلیه با حالت دستی عکاسی میکنم کمتر به سراغ TTL میروم. اما حالت TTL در گودوکس X3 در تستهای من در خارج از استودیو، نوردهی کاملا دقیقی را ارائه کرد. بنابراین میتوانید به راحتی در فضای باز، نورسنجی را به TTL گودوکس بسپارید و تمرکزتان را روی عکاسیتان قرار دهید.
باتری قابل شارژ با USB-C:
گفتم که این تریگر دارای باطری داخلی است و باطری جداگانه نمیخورد. X3 یک باتری داخلی دارد که از طریق USB-C شارژ میشود، این خیلی خوب است و من را از شر حمل باتریهای اضافی AA و شارژر حجیم آنها نجات داده است. باتری تریگر X3 گودوکس فوقالعاده قوی است. من ساعتها و ساعتها با آن عکاسی کردم و باتری همچنان بدون مشکل کار میداد. قدرت آن به قدری است که حتی در یک نوبت عکاسی فشرده در استودیو در طول یک روز کامل هم نگران تمام شدن باتری نخواهید بود.
قیمت تریگر گودوکس X3
ارزش خرید بالا:
در بخش مقرونبهصرفه بازار فلاشها، جایی که Godox قرار دارد، X3 قیمتی رقابتی در برابر تریگرهای فلاش رقیب دارد. یادمان باشد که این محصول برای کاربری عمومی ساخته شده و نه مانند Profoto برای عکاسان پولدار مدلینگ!
با این حال، طراحی، ساخت و رابط کاربری آن بسیار نزدیک به سیستمهای فلاش رده بالا است، بنابراین میتوانم ادعا کنم که در مقایسه با “هر محصول مشابهی” از Profoto یا Elinchrom، ارزش خرید فوقالعادهای دارد.
قیمت رقابتی با کمی تغییر:
با توجه به فروشندگان مختلف در بازار ایران و اینکه آن را برای کدام سیستم دوربین سفارش میدهید احتمالا قیمت گودوکس X3 کمی تغییر میکند، اما در زمان نگارش این متن، قیمت آن در بازارهای جهانی حدود 90 دلار قیمت دارد که باید ببینیم با توجه به قیمت دلار در بازار ایران چقدر عرضه میشود. با این حال، با مقایسه قیمت خرید تریگر گودوکس X3 احتمالا گرانترین تریگر فلاشی باشد که این شرکت تولید میکند.
مقایسه با سایر تریگرهای Godox:
تریگر Godox XPro II پرکاربردتر از باقی تریگرهای گودوکس است و که از نظر اندازه با X3 تفاوت قابل توجهی دارد. همچنین X1 که هنوز در بازار ایران فروخته میشود هم تقریباً یکسوم قیمت X3 است. البته این مدل قدیمیتر کنترل بسیار کمتری روی فلاشها دارد و طراحی آن هم سادهتر است.
آیا خرید تریگر Godox X3 منطقی است؟
بدون شک. این بهترین تریگر گودوکس است که تابحال ساخته شده و کیفیت آن کاملا قابل مقایسه با Profoto است. برای خرید تریگر Godox X3 به دیجی آرکی مراجعه کنید. فقط حتما یادتان باشد که در هنگام سفارش، مانت دوربینی که استفاده میکنید را خریداری کنید.